61

Odp: Przyczepa samozbierajaca

Przyczepa Polska Igamet  na prawdę nie wypracowana, stoi i szkoda jej a ruchu już na to niestety nie ma. Jak chcesz mogę wysłać Ci zdjęcia.

62

Emaila masz mozesz rzucic aa i cene przy okazji tez smile Narazie tylko zobacze a jak cos to dam znac smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

63

Scorpion nigdy nie mierzyłem skrzyni ale w google znalazłem całą instrukcje od niej i pisało tam że ma 35m3. Powiem że z hektara takiej trawy do kolan to na 3 przyczepy się zabiera smile i jest tak dużo szybciej niż prasą. Część łąk mam do 3 kilometrów to jak dobrze to na dzień prawie raz zebrałem 10ha a reszta to już dalej ale to i tak szybciej i o wiele taniej jest przyczepą smile Teraz mnie taka interesuje http://olx.pl/oferta/mengele-super-rota … c62633ee00 ale teraz nie wiadomo co z mlekiem będzie więc trzeba robić ta co się ma a i do tej to też trzeba konia większego a w planach jest zakup ale to też jeszcze troszeczkę musi poczekać forsz na razie daję radę smile

64

michu23 jak jeszcze jesteś zainteresowany zbierającą to wpadnij obejrzeć, klienta niby mam ale jak narazie to tylko wydzwania a jeszcze nie dojechał. 695 076 269

E 516 na części
Telefon 695 076 269

65

http://olx.pl/oferta/przyczepa-samozbie … fb631bc73b co powiecie o tej przyczepnie chodzi akurat o ten model

Fortschritt zt 423 a razy 2

66

michu właśnie identyczną kupiłem, oglądałem też krone turbo 5000 ale do mengele to jej brakuje. W mengele jest o wiele lepszy układ jezdny bo resorowany z połączonymi wahadłowo tyłami resorów a w krone to jak w polskiej gnojarze tandem...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

67

masz ja leszek juz u siebie to bym podjechal obejrzec bo wybieram sie po ta do jarocina po niedzieli

68

po niedzieli dopiero dojedzie, miałem jechać ruskiem ale przyjedzie tirem na powrocie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

69

powiedz dobra cena za ta z ogloszenia czy cos targowac jeszcze na co zwrucic uwage przy ogladaniu z dalega kupiles swoja

70

Dobrze jest obejrzeć kilka bo jak coś będzie chodzić nie tak to nie zauważysz a wyjdzie w praniu ..
Do wożenia kuku też będzie się fajnie nadawać. wiadomo sprawdź czy przekładnie cicho chodzą i nie są spawane i czy wózki ma proste bo moja prawdopodobnie była wyciągana w bok z błota przy czyn złamali dyszel i skrzywili jeden tandem przez co zdziera bok jednej opony. Popatrz jak wygląda nowy nóż do niej i zobacz w jakim ona mam stanie i czy są wszystkie.

71

ok tak ogladalem na necie ona ma jeszcze pompe z osobna czy tylko w tych quadro to jest do czego wogule ona jest  to jest moja pierwsza zbierajoca nigdy nie mialem do czynienia z taka maszyna wiec pytam

72

Z taką mengele nie miałem doczynienia ale u mnie w DF jest hydrauliczny posuw łańcucha, podnoszenie klapy i podbieracza oraz przyczepy na tzw łamanym dyszlu (przydaje się przy wjeżdżaniu na wysoką pryzmę) a napęd wałów z tyłu i grzebienia (tego który przeciąga trawę przez noże i podaje na przyczepę) jest mechaniczny w mengele pewnie jest tak samo tylko jeśli ma pompe to do ciągnika idzie tylko wałek wom i sterownik od elektrozaworów a ja muszę używać hydrauliki ciągnika. Co do tych grzebieni to im więcej tym lepiej bo mniej szarpie ciągnikiem, ten model nie ma rotoru z tego co widzę a to już fajna sprawa a bo materiał podawany jest bez przerwy i nie szarpie ( coś takiego http://img17.olx.pl/images_tablicapl/173483183_4_644x461_przyczepa-samozbierajaca-pottinger-rolnictwo.jpg )

73

no tu co pokazałeś scorpion to już pełen rotor, w tej mengela quadro co kupiłem to jest podajnik cztero belkowy na korbowodach. Michu ta swoją to kupiłem z olx ze Sławna. Ten zbiornik i pompy z tyłu to do napędu przenośnika podłogowego. Napęd one mają z wa lka co idzie przez całą maszynę. Też z tyłu są tam elektrozawory i pilot idzie do kabiny i z niego steruje się posów do tyłu, posów do przodu, prędkość posuwu i też możesz załączyć pracę automatyczną  tzn z przodu na górze masz czujnik napełnienia i sam wtedy przesuwa taśmę w tył i jak jest już pełna to kontrolka się załącza na pilocie. Wałki rozrzucające załączane są z przekładni z tyłu przez mały siłowniczek. Podbierak i dyszel na jednej sekcji podnoszenie. Ogólnie 3 węze idą do traktora: klapa, od załączania wałków i podbierak. Michu ta co pokazałeś to widzę że ma dodatkowo rozdzielacz to pewnie będzie tylko na jeden wąż do traktora. Podwozie w nich to super sprawa, tak jak w claasie- dwie osie na resorach

E 516 na części
Telefon 695 076 269

74

aha no u mnie ma latac przy 323 wiec sa tylko dwie sekcje to bedzie lepiej wtedy jak ma dodatkowy rozdzielacz to juz nie jest taka najzwyklejsza zbierajaca troche tych pier**l juz ma dzieki za rady jak cos nie bede wiedzial to bede pisac

75

ale klape i napęd wałków to możesz pod jedną sekcje dać bo na klapę musi iść ciśnienie a żeby wałki załączyć to ciśnienie musi zejść i na odwrót więc powinno wszystko grać

E 516 na części
Telefon 695 076 269

76

Kupilem ta mengelke w srode maja przywiez wszystko sprawne cichutko chodzi nie pogieta nie pospawana jedyny problem ma tylko jeden rzad nozy drugi wyciagniety ale zato dwa tyski spuscil wiec nie jest zle noze sie dokupi

77

Ja osobiście posiadam przyczepę Mengele Super Garant 540/2 i ja naprawdę polecam. Śmiga z pronarem (105koni) i sobie spokojnie radzi smile Jest ona cała na elektronice, a do ciągnika idą tylko 3 przewody od podbieracza i dyszla, czyli w ciągniku są potrzebne tylko 2 sekcję.
http://files.tinypic.pl/i/00635/qi4ot4acmwf6.jpg

78

Michu moja w poniedzialek dojechała. Co trzeba to rozebrałem, jeszcze tylko z jednym pierdołkiem do fabisia pojadę i bedzie git. Michu a masz może rodzinę w Brzostowie?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

79

W brzostowie nie wiem musial bym sie starszych spytac mozliwe ze tak leszek bedziesz gdzies moze noze szukal bo bedeusial sie rozejrzec jak bys cos wiedzial to pisz  bo reszta bez zarzutow u mnie

80

no u mnie noża akurat wszystkie ładne i w komplecie

E 516 na części
Telefon 695 076 269