761

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

w większości gratów hydraulicznych P to zasilanie ( pressure ), T spływ ( tank )

762

tak jak mówiłem głupi ja . chodzi teraz dobrze . a mam pytanie nie ma nikt na zbyciu korpusu dolnego od rozdzielacza T25??

763

To takie same ja w koparce białoruśce ? Daj fotkę bo coś mam .

764

Panowie chyba się starzeje , biorę pod rozwagę zakup belarusa 820 z mostem stożkowym. Zawsze byłem zajadłym przeciwnikiem tych sprzetów ale teraz potrzebuję pomocniczego ciągnika z napędem a te mtz kuszą ceną , 80000z haczykiem zaczyna mnie podniecać. Co o tym myślicie , warto ?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

765

Paweł dpolać i kupuj z krzyżakowym na przyszłość zawsze możesz zamontować tura a tur to super pomocne urządzenie w gospodarce

766

No gratuluję dojrzałej decyzji.
Będziesz Pan zadowolniony.
To jest kawał dobrego sprzęta.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

767

A jeszcze 4 lata temu u JASKOTA belerusy były po 47000 zł , to była cena.

768

Te 80000 wygląda całkiem przyzwoicie wzgledem innych marek , jutro podzwonię po sprzedawcach , dowiem się o kredyty fabryczne jak będzie lipa to atakuje banki.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

769

ja bym nie dał 80tyś za białoruśke.

770

U nas rzucili się z 5 lat temu na te ruski. Tempo chodzą silniki, elektryka licha ale sugerując się ceną są warte! Osobiście wolałbym w tych pieniądzach używkę lub parę zł dołożyć do czegoś innego.

771

Dowiedz się jak wygląda rejestracja nowego belarusa i chyba faktycznie lepiej dołożyć i kupić z mostem krzyżakowym i mocniejszym podnośnikiem,kuzyn do dziś żałuje że tak nie zrobił,cieszył się że ma nowy ciągnik ale jak poszedł w robote to wyszło że brakuje mu dolnego zaczepu i trzeba było dorobić,kupił do niego pług 3 skibowy obrotowy nie wygląda na ciężki a ma problem z podnoszeniem ale robi nim od 4 lat bez żadnej awarii.

772

pawelg napisał/a:

Panowie chyba się starzeje , biorę pod rozwagę zakup belarusa 820 z mostem stożkowym. Zawsze byłem zajadłym przeciwnikiem tych sprzetów ale teraz potrzebuję pomocniczego ciągnika z napędem a te mtz kuszą ceną , 80000z haczykiem zaczyna mnie podniecać. Co o tym myślicie , warto ?

Był u mnie kilka dni temu koleś co ma taki traktor już rok czasu. Kupił go do transportu zrębków i jest bardzo zadowolony. W żniwa był mim na skupie to go obejrzałem i kawałek podjechałem. Ciekawy sprzęt, jeszcze jakby się na jakąś modernizację załapać to już w ogóle byłoby ciekawie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

773

marczi80 napisał/a:

Dowiedz się jak wygląda rejestracja nowego belarusa i chyba faktycznie lepiej dołożyć i kupić z mostem krzyżakowym i mocniejszym podnośnikiem,kuzyn do dziś żałuje że tak nie zrobił,cieszył się że ma nowy ciągnik ale jak poszedł w robote to wyszło że brakuje mu dolnego zaczepu i trzeba było dorobić,kupił do niego pług 3 skibowy obrotowy nie wygląda na ciężki a ma problem z podnoszeniem ale robi nim od 4 lat bez żadnej awarii.

marczi80  głupoty piszesz o podnośniku mam Belarusa 920 na zwykłym podnośniku jak pompa dobra potrafi bronę wahadłową z D7 i zbożem podnieść bez problemu tylko jam jeszcze dużego tura. MTZ 1025 też na zwykłym podnośniku jeden tłok tylko on tracił trakcję jak dostał podnośnik i małą kostkę jest ok nie ma żadnego problemu z podniesieniem.

Paweł a może młodą używkę z turem do 5 lat  można by się porozglądać

774

Pietia 1025 ma cylinder podnośnika 125 mm, a 82 110 mm i ja taki do swojego staruszka założyłem różnica kolosalna w porównaniu z tym oryginalnym 100 mm no i bezawaryjny u mnie 5 lat i nawet się jeszcze nie poci.

775

czy ja wiem czy na tym moscie krzyzakowym tak dobrze u nas gosciu ma i tura to krzyzaki sie ukrecaja  ja jak bym kupowal to takiego http://olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-m … 93465a10a5 te ciagniki sa duzo mocniejsze od tych nowych belarusow na dobrych czesciach ktore wytrzymuja pare razy wiecej niz w tych nowych taki przyklad rozdzielacze hydrauliczne w nowych sa aluminiowe pare razy przeciazy sie i leci z niego jak z kaczki w starych zeliwne nie do  zajechania nie wspomne o trybach w skrzyni w tych nowych porazka polskrzynie robione ze szlaki chyba wszystko wszystko w tych starszych jest mocniejsze no i cena mniejsza niz za nowego

Fortschritt zt 423 a razy 2

776

stary ale jary nie do zajechania
http://olx.pl/oferta/mtz-belarus-90km-t … 3635208d72

777

Zarzuciłem wędkę u kilku sprzedawców  , czekam na efekty i póki co robię im zamęt mówię że temdaje to drugi ma lepszą cenę a trzeci lepsze warunki finansowania. No i wydzwaniają że cena zwsze jest do negocjacji zejda tyle co i ten drugi , dołożą siewkę lejka albo co. Zobaczę co jeszcze można ugrać i cośik chyba wybiorę.

778

Ja swojego 1025 mam już wnet 6 lat (będzie w czerwcu), zrobione ponad 3 tyś mth, silnik, skrzynia ok. Z przednim mostem krzyżakowym nie ma problemu żeby wspomniane krzyżaki się ukręcały. Na hydraulikę jedynie narzekam bo z wahadłówką REV 301 + AD 301 to już pierdzi no i trakcji brakuje. Najbardziej to hamulce mnie denerwują. Fakt że u mnie to wszystkie klunkry zawieszane dość ciężkie ma. Jeszcze muszę go do końca spłacić bo brałem go na preferencyjny. Jak będę miał go spłaconego to chyba go spróbuję sprzedać i w to miejsce np. MF 6180 albo 8120, jeszcze jakiś JCB wchodzi w grę 1135/2135. Albo jeszcze tańsza i prostsza propozycja to Renault 133.54

E 516 na części
Telefon 695 076 269

779

ostatnio robiłem przodek na trybach skośnych ,gościu założył mu tura od 6 o udzwigu 1200kg i oczywiście jak podniósł tone+krokodyl  to tuleja pękła(dokładnie to wyrwało ją u góry)  i pękł wałek i też trzeba było wymienić tuleje tą w środku .Założyliśmy nową cała z odlewu to pękła przy 700kg i naprawiłem tą starą bo jest ze stali ,zobaczy jak długo wytrzyma ?

780

Tomek a na pewno potrafisz złożyć dobrze zwolnice, tzn. wszystkie luzy, ustawienie wzajemne wałka pionowego i poziomego. Sorry że tak pytam, ale znam takiego co dopiero za trzecim razem przyjechał po kolegę mechanika.