Odp: RSM kto stosował zalety wady
Dziękuję za przypomnienie czasami człowiek jest za leniwy i wygodniej się pisze w innym temacie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » RSM kto stosował zalety wady
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziękuję za przypomnienie czasami człowiek jest za leniwy i wygodniej się pisze w innym temacie.
Tez w tym roku zaczynam przygode z RSM. Bede mial do sprzedania zbiornik 20tys litrów po paliwie i olejach. W cenie dwie stopy betonowe (kołyski), na których stoi. Cena 5000 zł
Ja też startuje z RSM, parę dni temu przyjechało do mnie 24 tony RSM 32 i jak narazie jestem pełen obaw.
w czym przechowujesz? jakie obawy masz bo w sumie tez bym chciał sprobowac a na moim terenie nie wiem nawet kto stosuje
Niema czego się obawiać, byleby nie lać na mokre (np. rosa) rośliny i żeby słonko za mocno nie grzało. Co do kryzy to lepiej dać większą (np.1,2 zamiast 1,0) i zmniejszyć ciśnienie aby uzyskać grubszą kroplę.
W kukurydzy bezpiecznie można lać do 3 listka, później już przypala, nie stosować w rzepaku jarym i gorczycy bo spali (robiłem próby)
Ja przechowuje w zbiornikach po 1000l, na 25ton potrzeba 19 zbiorników (a dokładniej 18,5) zbiorniki kupowałem w Brzegu Dolnym w PCC Rokita po100zł netto
Dla tych co będą po raz pierwszy stosować proponuję na małym kawałku ominąć co drugą ścieżkę i zasilać ją tak samo jak dotychczas, będziecie mieli najlepsze porównanie.
w czym przechowujesz? jakie obawy masz bo w sumie tez bym chciał sprobowac a na moim terenie nie wiem nawet kto stosuje
Przechowuje w Zbiornikach 1000l (mauser) a boje się oczywiście przypaleń. Część RSMu idzie pod QQ i zastanawiam się nad sposobem zastosowania czy dać przed siewnie czy pogłownie
No to przeczytaj ze zrozumieniem instrukcję obsługi www.nawozyplynne.pl , a potem się do niej zastosuj, a będziesz zadowolony jak wielu na tym Forum i nie tylko.
Pytanie o RSM-S.
W składzie jest 26% N i 3% S. Czy dobrze myślę, że w stu litrach tego nawozu damy 32,76 kg N i 3,09 kg S??
azotu tak , siarki jest 3,78kg
siarka jest cięższa??
przeliczyłem jeszcze raz, gęstość rsm-s 1,28 kg/litr
N 26% - 33,84 kg/100litrów
S 3% - 3,84 kg/100litrów
cena na dziś 1160 brutto za 32%
Dzięki Marek.
dzisiaj dostałem nowy cennik rsm netto
32- 1005
26+3%S-835
26+3%S+ mikroelementy- 850
29 + 5 %P2O5- 1075
21 + 18% P2O5-1410
20+ 4 %MgO -770
32 + 0,2% Zn -1010
płatność 30 dni
przedpłata ( płatność do 5 dni) cena niższa o 10PLN/t
koledzy też zaczynam zabawę z rsm i mam pytanie kupuje 26+3% i co do tego rzucić pogłównie bo już mam mętlik
Ja się zastanawiam ile rsm 32 dać na start na rzepak
250-300 litrów
koledzy jakie końcówki lepiej do rozlewania 7 otworowe czy wachlarzowe
Ja stosuje z Stabena siedmiootworowe,mam kilka lat ie pękają ,kryza z kwasówki.
Polecam 7mio otworowe Stabena z kompletem kryz dają nieograniczone możliwości.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » RSM kto stosował zalety wady
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo