181

Odp: 3 Lutego Ogólnopolska Akcja Protestacyjna

Nie denerwuj się Androl, Szkoda zdrowia,
Idę o zakład, że ten ćwok dziadków miał z Poddębiny albo innej Brzezinki Dolnej. Jego rodzice widząc jakiego potomka spłodzili, wyprowadzili się do ludzi, czyli do Warszawy. W "kupie" zawsze łatwiej. I ten popapraniec "pracował" gdzieś aż mu gospodarka rynkowa zakład pracy zamknęła. Kamerkę sę wziął na kredyt, teraz ma w pytę czasu i nawija.

182

No to odgrzebałem z neta temat do debaty. Osobiście się w........  ale, że wy aż tak tym ćwokiem zarośniętym to bym się nie spodziewał! Mało to pier**l w naszym Kraju? Przecież 3/4 Wiejskiej właśnie takie jest!

183

No jest.
Więcej takie nie będzie. Wiejska to wrzód na naszej dupie. Boli, dojrzewa i sam pęknie, albo trzeba ciąć. Jestem za opcją numer dwa. Nawet prymitywny w naszym mniemaniu kleszcz, jak się krwi napije to odpuszcza. Te ku.wy kleszcze pijawki jak zasiedli w sejmowych ławach 25 lat temu tak siedzą i naszą krew piją. Nigdy im dość.
Nie oglądam telewizji od lat, taka emigracja medialna. Nie zagłosuję na żadnego skurwysy.a widzianego przypadkowo w telewizji. Mój piętnastoletni Kajtek byłby lepszym prezydentem niż wszyscy poprzedni w naszej h.j wie której Rzeczypospolitej. Żyje, je, pije, wydala - czyli wszystko to co miłościwie nam panujący. Jego zaletą i przewagą jest to, że pensji nie bierze. Obciachu nie robi. Żonie fundacji nie tworzy. Goleń go nie boli. Pomroczności jasnej nie dostaje. Zbójami  się nie obstawia.
Mam pewien feler w genach po dziadku ze strony ojca. W czasie II Wojny przemytnik, partyzant, AK. Nie wiem jeszcze co, bo odszedł od rodziny w 1956 roku. Zostawił syna 20 lat, córkę 22 lata i żonę - poszedł przed siebie i nie wrócił. Nie wiem czy się oglądał.
Nikogo i niczego się nie bał.
Z opowieści ojca i ciotki wiem, że robił co uważał za stosowne, bez względu na okoliczności. Niestety też to mam.

184

Co do strajków to powinniśmy zrobić z rozmachem jak Francuzi a nie takie Ciapu Ciapu! U nas na wiejskiej trzeba by tak dać czadu! https://www.youtube.com/watch?v=1MOvmGIPi7w

185

No dobra Sławek nie wycofuję się, jadę z tobą burzyć "bastylię" ale pod warunkiem. Gdy ją zburzymy i zaprowadzimy nowy ład, wrócisz na łono rodziny.

186

Kobieta kładzie się wieczorem do łóżka piękna ale rano jak wstaje to jakoś inaczej wygląda , chyba się w nocy psuje czy co ? Tak samo jest z ludźmi , mówię sensownie ,mądrze ,tak jak należy .Jednak jak się dostają do władzy to im jakoś odbija ! Nie znam żadnego polityka aby jego poglądy z przed pokrywały się wypowiadanymi bredniami po dostaniu jakiejś funkcji publicznej . Dlatego Sławku Ja się nie piszę na rozbiórkę sejmu bo jak zostaną już tylko gruzy to już do domu z pewnością nie wrócisz !

187 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2015-02-12 20:51:57)

yokoslaw napisał/a:

w tym rzecz, mimo ze nie mam produkcji zwierzecej a miałem i wiem co to za chleb, popieram tych rolników, bo co my zrobimy ze zbożami gdzie sprzedamy jak nie bedzie hodowli?

moja sytuacja jest podobna ,poglądy również popieram protest bo rządzący okradają Polskę.

188

Domu !?
Jakiego domu ?

189 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-02-13 10:01:21)

:hmmm:
http://niezalezna.pl/64152-anonymous-po … swoje-rece
Stwierdziłem wczoraj że czytam tylko to co choć z nazwy jest niezależne....

Prawda jest taka że grupka dzieciaków przed kompem zrobiła więcej dla kraju i wolności niż wszyscy górnicy i rolnicy razem wzięci. Udało im się wystraszyć rząd. Grupce dzieciaków...

191

Dziś kolega powiedział mi że na blokadzie 17-ki w ok. Gończyc widział Fortschritta 323A, czy to może ktoś z Forum?

192

Dolnyśląsk (powiat Strzelin) łączy się z protestującymi rolnikami jutro w miejscowości BROŻEC blokada drogi  nr 396  zaczynamy o godzinie 10.00,

193

http://niezalezna.pl/64165-slowa-i-gest … tereotypow

194

Rzetelny artykuł, mieszczuch i tak gdy go przeczyta będzie miał inne zdanie, zwłaszcza że minister przecież ze wsi i jest wrogiem rolniczych protestów.
Zmawiamy się z sąsiadem na czwartek, trzeba jednak zrobić frekwencję w Warszawie, zachęcam kolegów !

195 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-02-14 10:44:38)

Mogli się trochę bardziej przyłożyć przy pisaniu o krus.  brakuje tam paru liczb począwszy od chorobowego skończywszy na porównaniu kosztów na osobę ubezpieczoną w krus i zus jakie ponosi państwo

196

http://youtu.be/563CplLJXTo

197

:hmmm:

198

https://www.youtube.com/watch?v=ET57NZrktaw

199

Skrzyknęło się kilku patafjanów imbecyli, żeby udowodnić tezę że rolnicy to idioci.

200

oni są na każdym strajku, marszu itp. może i próbują robić z ludzi idiotów, ale na końcu powiedzieli ile jest naprawdę maszyn, a nie jak w tvn'ie, co było z resztą widać.