581

Odp: Wiosna 2014

W całym kraju tak prognozują u mnie prawie zimę. Wczoraj rzepak dostał 150 kg soli potasowej + 150 kg polifoski 21, jedno pole trochę porżnąłem. Miałem od razu jechać z saletrą na zboża i rzepak ale wobec powyższego robię pitstopa.

582

Ja właśnie czekam na te przymrozki, to wtedy pojadę z nawozem na wszystko. W tej chwili galareta na polu. W razie jak zimy nie będzie czekam aż obeschnie, jeszcze luty.

583

ja dzis juz uprawiałem pod pszenice, sucho

Rolnik z powołania:-)

584

Siarczan poszedł dziś na rzepak reszta czeka .

Leszek   dla kolegów'

585

wszystko już dostało  pogłównie ... miałem jutro siać jęczmień ale wstrzymam się do poniedziałku ... zobaczę co  pogoda pokaże po niedzieli ....  sucho nawwet w rowie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

586

Panowie na przyszły tydzień ochłodzenie w dzień ok 2 stopni a w nocy mróz

587

Czytam i czytam to ja w innej PolSce mieszkam... śnieg jeszcze leży gdzie nie gdzie.. mokro że jak w gumofilcach się wchodzi w role to idzie je tam zostawić a co tu mówić o jakimś sianiu nawozów bądź zboża...

588

A u mnie właśnie śniegu popruszylo a było już tak fajnie.. jeszcze trochę i błota byc nie było a teraz będzie więcej jeszcze sad

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

589

Stachu dzisiejsza prognoza już jest pomyślniejsza. No cieplo nie będzie ale...

590

No dzisiaj ja uprawiłem pod owies, miejscami nawet sie kurzyło

mdw

591

orałem dziś pod owies  -  żyta poplonowe - i się kurzyło . sucho jak diabli.

Leszek   dla kolegów'

592

sucho do granic możliwości ...  w rowach wody nie zobaczy ...   za bronami się kurzy ... straszna ta wiosna będzie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

593

Zeszłego roku też tak pisaliśmy.....

594

W zeszłym roku też była wczesna wiosna .Dobrze mówisz Krzysiek.Tylko żniwa skończyły się w połowie września jak  nigdy w mojej okolicy.Z  naturą jeszcze nikt nie wygrał  a na wszystko przyjdzie czas.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

595

Na łąkach porobiłem oczka i rowy do wody to w tym roku nawet kałuży nie ma a normalnie się przelewały!

596

u mnie pada,deszcz.

Leszek   dla kolegów'

597

u mnie wieje mało łba nie urwie

mdw

598

A u nas takie słoneczko ze aż kolektory nie przerabiaja big_smile będzie bardzo ciepła woda za darmocha smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

599

u mnie pada ,mży, wieje.tak że nici z zasiewu owsa...

600

u nas jedynie teraz trochę wieje .... ale mógł by deszcz padać