Odp: Wiosna 2014
W całym kraju tak prognozują u mnie prawie zimę. Wczoraj rzepak dostał 150 kg soli potasowej + 150 kg polifoski 21, jedno pole trochę porżnąłem. Miałem od razu jechać z saletrą na zboża i rzepak ale wobec powyższego robię pitstopa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 33 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W całym kraju tak prognozują u mnie prawie zimę. Wczoraj rzepak dostał 150 kg soli potasowej + 150 kg polifoski 21, jedno pole trochę porżnąłem. Miałem od razu jechać z saletrą na zboża i rzepak ale wobec powyższego robię pitstopa.
Ja właśnie czekam na te przymrozki, to wtedy pojadę z nawozem na wszystko. W tej chwili galareta na polu. W razie jak zimy nie będzie czekam aż obeschnie, jeszcze luty.
ja dzis juz uprawiałem pod pszenice, sucho
Siarczan poszedł dziś na rzepak reszta czeka .
wszystko już dostało pogłównie ... miałem jutro siać jęczmień ale wstrzymam się do poniedziałku ... zobaczę co pogoda pokaże po niedzieli .... sucho nawwet w rowie
Panowie na przyszły tydzień ochłodzenie w dzień ok 2 stopni a w nocy mróz
Czytam i czytam to ja w innej PolSce mieszkam... śnieg jeszcze leży gdzie nie gdzie.. mokro że jak w gumofilcach się wchodzi w role to idzie je tam zostawić a co tu mówić o jakimś sianiu nawozów bądź zboża...
A u mnie właśnie śniegu popruszylo a było już tak fajnie.. jeszcze trochę i błota byc nie było a teraz będzie więcej jeszcze
Stachu dzisiejsza prognoza już jest pomyślniejsza. No cieplo nie będzie ale...
No dzisiaj ja uprawiłem pod owies, miejscami nawet sie kurzyło
orałem dziś pod owies - żyta poplonowe - i się kurzyło . sucho jak diabli.
sucho do granic możliwości ... w rowach wody nie zobaczy ... za bronami się kurzy ... straszna ta wiosna będzie
Zeszłego roku też tak pisaliśmy.....
W zeszłym roku też była wczesna wiosna .Dobrze mówisz Krzysiek.Tylko żniwa skończyły się w połowie września jak nigdy w mojej okolicy.Z naturą jeszcze nikt nie wygrał a na wszystko przyjdzie czas.
Na łąkach porobiłem oczka i rowy do wody to w tym roku nawet kałuży nie ma a normalnie się przelewały!
u mnie pada,deszcz.
u mnie wieje mało łba nie urwie
A u nas takie słoneczko ze aż kolektory nie przerabiaja będzie bardzo ciepła woda za darmocha
u mnie pada ,mży, wieje.tak że nici z zasiewu owsa...
u nas jedynie teraz trochę wieje .... ale mógł by deszcz padać
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 33 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo