Temat: deutz-fahr agroplus 100
czy jest na forum jakiś użytkownik takiego ciągnika??co sadzicie o tej marce i tym modelu??
wszelkie opinie sugestie krytyki mile widziane
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » deutz-fahr agroplus 100
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy jest na forum jakiś użytkownik takiego ciągnika??co sadzicie o tej marce i tym modelu??
wszelkie opinie sugestie krytyki mile widziane
znajomy ma i nie narzeka. w mojej okolicy to DF jest uwazany za jaden z lepszych ciągników chodzi mi o marke
U nas się mówi że te zielone to w krzoki. Mówią tak handlarze co im nie zależy czy to będzie jeździć czy nie, także coś w tym jest . Znam człowieka co kupoił za duże pieniądze, wtopił ze 20tys, i dalej nie jest to co powinno być. Silnik bez termostatu układ czysty a grzeje się, nie mogą dojść ładu. Ale to tylko jeden przypadek, jeden jest w okolicy.
kolega miał df agrotorna k110 sprzedał i zamienił tez na DF jakiegoz ze skrzynia bezstopniowa. w okolicy sporo tego jeżdzi, chodza suchy ze to lepsze niż jelenie
dokładnie chodzi o tego http://otomoto.pl/deutz-fahr-agroplus-100-A488071.html
dobre ciągniki ,mają sąsiedzi na dużym gospodarstwie i sobie chwalą.
u mnie jeden gościu napalił się na DF i najpierw kupił K 610 a potem Agrofarma 410. Obecnie chce je sprzedać a ma juz JD 6310 i 6930. DF to taka zabaweczka ale nie do cięzkiej roboty. A JD to właśnie maszyna do konkretnych zadań. Właśnie w mojej okolicy kilka lat temu był duży zachwyt DF ale ostatnio nie ma nowych. Jak ktoś chce mieć traktor do pracy to kupuje JD. Co do mniejszych i tańszych to ostatnio dużo widać Farmtraków
DF to taka zabaweczka niby na 100 koników ale za małe i za dużo napakowane ... jako główny może być nie za ciekawy
Kolega ma nowego DF 100 KM, pisałem kiedyś o nim, że za dopłatą oddzielny zbiornik na olej hydrauliczny. On jest jego mocą mocno rozczarowany, ponieważ zastąpił mu pronara 1025. Mówi że niby pronar mocniejszy o 5 KM a w robocie wygląda jakby co najmniej 20. Kombinuje obecnie jakąś przewoźną hamownię ściągnąć, żeby zmierzyli mu faktyczną moc i dodali tej brakującej.
A w kabinie to jak w cyrku- wszystko kolorowe W tych mniejszych to ramiona kierownicy zwyczajnie rażą w oczy swoim jaskrawym kolorem. Niby pierdół...
u mnie jeden gościu napalił się na DF i najpierw kupił K 610 a potem Agrofarma 410. Obecnie chce je sprzedać a ma juz JD 6310 i 6930. DF to taka zabaweczka ale nie do cięzkiej roboty. A JD to właśnie maszyna do konkretnych zadań. Właśnie w mojej okolicy kilka lat temu był duży zachwyt DF ale ostatnio nie ma nowych. Jak ktoś chce mieć traktor do pracy to kupuje JD. Co do mniejszych i tańszych to ostatnio dużo widać Farmtraków
o JD było duzo juz pisane ze te nowe to lima a farmtrak... znajomy na po kilku latach uzytkowania silnik padł a tam tulei nie wumieni, musowo cały blok... tego nie chciałbym za darmo
Pajej mówisz że w farmtracu nie wymienia się tulei ?
tak mi to mowił znajomy ze w katalogu cały blok jest jako częśc zamienna. on to od jakiegos fergusona dobrał tuleje i jakos zmienił, ale tak chałpniczo. teraz kupił valtre a farmtraka sprzedaje
Kolega ma nowego DF 100 KM, pisałem kiedyś o nim, że za dopłatą oddzielny zbiornik na olej hydrauliczny. On jest jego mocą mocno rozczarowany, ponieważ zastąpił mu pronara 1025. Mówi że niby pronar mocniejszy o 5 KM a w robocie wygląda jakby co najmniej 20. Kombinuje obecnie jakąś przewoźną hamownię ściągnąć, żeby zmierzyli mu faktyczną moc i dodali tej brakującej.
Kolega po wizycie ekipy z hamownią moc podnieśli do 125 KM a podobnież można w tym modelu do 140 KM. Mówi że to nie ten ciągnik. Jest moc. No i doradzili nie oszczędzać bo te nowe ciągniki to czy pracuje mało, czy dużo, 10 lat max i zacznie się wydziwiać.
Znajomy podkręcił DF K610 z 120 na 140 km i problemy ze skrzynią miał. W ten traktor przez kilka lat od nowości już grubo ponad 50 tyś wsadził... Odszedł od DF ale puki ma je na programy to musi trzymać a w między czasie kupił dwa JD- 6310 i 6930. Mówi że z wytrzymałością nie ma porównania. DF jest jak by z plasteliny- tak twierdzi i ma oba sprzęty
Te 610 jakies felerne, palą jak smoki i mocy nie mają.
u jednych chodzą u innych nie. A chodził w turze? a jaką miał skrzynie? był ciągnikiem głównych czy skoczkiem do rozsiewacza i opryskiwacza plus obsługa zielonek? Różnie bywa a Niemiec płakał jak sprzedawał.
Ten traktor ma od nowego i do wszystkiego. W końcu jak się bierze nowy to niech robi. A znowu drugi znajomy ma agrotrona K 110 i agrofarma 430 i oba sobie chwali. A są to dwa traktory główne na 70 ha. Też dużo zależy kto i jak je użytkuje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » deutz-fahr agroplus 100
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo