Odp: GG FORUMOWE
Marian ja przerobiłem na zawór od LPG i dałem dodatkowy włącznik. Jest szczelniejszy niż stare. A na lato całkiem odłączę. Koszt znikomy, a działa już dwa lata, bez problemów.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 174 175 176 177 178 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marian ja przerobiłem na zawór od LPG i dałem dodatkowy włącznik. Jest szczelniejszy niż stare. A na lato całkiem odłączę. Koszt znikomy, a działa już dwa lata, bez problemów.
Panowie wraz z zwiększeniem produkcji zwierzęcej zwiększyło się zużycie ON w gospodarstwie a co za tym idzie brakuje mi limitu zwrotu akcyzy . Przyszedł mi dziś taki pomysł aby kupić limit jeśli ktoś nie wykorzystuje . Co o tym myślicie ? taki myk jest legalny -zabroniony ?
Najlepiej dogadać się z kimś kto nie wykorzystuje, w 100 procentach i mu zostaje, bo żeby legalnie kupić to nie słyszałem, żeby się dało.
Tylko czy znajdzie się ktoś kto nie wykorzystuje limitu?osobiście nie znam nikogo takiego,u mnie na wsi w każdym gospodarstwie jest auto z silnikiem diesla więc ludzie nazbierają faktur,gość w gminie u którego składa się wnioski o zwrot akcyzy mówił że rekordzista z gospodarstwa o pow.10ha przyniósł mu 48 faktur na pół roku.
ja mam ten zawór
Panowie wraz z zwiększeniem produkcji zwierzęcej zwiększyło się zużycie ON w gospodarstwie a co za tym idzie brakuje mi limitu zwrotu akcyzy . Przyszedł mi dziś taki pomysł aby kupić limit jeśli ktoś nie wykorzystuje . Co o tym myślicie ? taki myk jest legalny -zabroniony ?
Ja wykorzystałem jakieś 10% i jak tak dalej pójdzie to do końca okresu rozliczeniowego dobiję do 30%
Kiedyś znajomi i rodzina wyrabiali mi tak z 40% limitu, ale widzieli w tym jakieś kolosalne dla mnie zyski i mieli jakieś tam coś tam zawsze i olałem to, bo nic z tego de facto nie było zysku.
Ja wykorzystuję limit teściów. Teść pisze oświadczenie, że nie będzie się ubiegał o zwrot a ja piszę oświadczenie, że użytkuje ich ziemię. Robię tak już od kilku lat.
Jeśli rolnik od którego "kupuję" jest na vat to jego zyskiem będzie 23% kwoty faktóry , z samej produkcji roślinnej nie ma szans wykorzystać limit więc jak ktoś chętny to pisać bo co nie jest zabronione to jest dozwolone . Czyli ja kupię paliwo płacąc gotówką w zamian za te grosze od litra
Tomek za ile cenisz ?
Mi też brakuje limitu, obydwa auta diesle, na faktóry biorę tylko tyle ile mam limitu, reszta bez faktur gotówką 30-40 gr. taniej, też parę zł. zostaje. Fakturami też u nas handlują dzieląc się fifty-fifty.
Koledzy szukam watku o przerobce pompy hydraulicznej na ruska pomuzcie bo nie moge znalez
zapłacisz za przesyłkę i będzie ok
To slij Tomaszu juz na pw zostawie adres Tomaszu wyslales ile tam wyszlo?
Krzysiek, co tam u Ciebie w Człuchowie gość wywinął ?
marian 323 nie dostałam adresu ,tylko ten zaworek jest na 12V 20A
koledzy ma ktoś może oryginalne sworznie do dolnego zaczepu do zt 323 chodzi mi o te sworznie na fi34 na których wisi cały zaczep dwa główne sworznie
Wyslalem ci na pw . Tak jest na oryginal 12v 20a
nic nie doszło może emaile wyślij ?
Jakiś sposób na znaczniki przedwschodowe posiada zastanawiam sie jak zrobić
Na pstryczek?
Jak nie to może wystarczy za grypkami coś opuszczać by robiło ślad...
Strony Poprzednia 1 … 174 175 176 177 178 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo