Jutro zrobię bo nie mam nic. Wzorowałem się na filmie z YT, wrzucę linka zaraz. Zrobiłem podobnie jednak chyba będę musiał wzmocnić, bo jak szarpnę kołami to jednak widać, ze będzie chyba za słabe. A i siłownik mam od bizona skok 25cm i za mało tak 35 byłoby idealnie. Będzie nieco słaby skręt, ale mi chodziło, żeby było przede wszystkim lekko. Ostatnio nasmarowałem zwrotnice i oryginalne serwo tak szalało, ze nie dało się utrzymać kierownicy, bo szalał od lewa do prawa. I to w szybkim tempie, nie to że pływał sobie, koła normalnie się tłukły.
https://www.youtube.com/watch?v=uE7g5mK2mn4
A i drążek zrobiłem tak samo, to teraz jest tylko dwie główki i główki siłownika co może być ewentualnie luz. Do drążka można śmiało spawać, bo ściankę ma grubą ze 4mm.
Jak masz materiały, lub niewiele brakuje, to od razu przerób, bo szkoda rąk. Ja z pola wracałem tym ciągnikiem nie zmęczony przez robotę tylko walkę z kierownicą.
A i jeszcze jedno na początku chciałem zamontować siłownik między drążkiem, a osią tak żeby siłownik był cały na osi, jednak za mało miejsca jest między nimi jak koła skręcą w jedną czy drugą stronę.