201

Odp: Chcę Kupic Kombajn Fortschritt

czesio poco ci taki duzy kombajn tongue wez cos bardziej typowego 514 lub pozadna 512

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

202

Tylko ze 514 trochę za droga a 512 za mała ja potrzebuje taki żeby szybko wykosić 120 h

203

hmm 120 ha tongue to moze zeczywiscie 516 ale to takie molochy ze szok niepodobaja mi sie i jakos nie jeste przekonany wiecej jest 514   i bardziej popularne sa  stawiał bym na 514  tez wykosi tyle   ale po opisie widze ze lubisz wielkie maszyny big_smile (vistula)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

204

vistula jest mojego taty sezonowo kosiła ok 40 h ale pole doszło i jeszcze brata to się uzbierało a viste chce sprzedać chociaz jest bezawaryjna jak to jest z 516 może ktoś posiada? prosze o odpowiedź.

205 Ostatnio edytowany przez Matey (2008-10-13 20:13:46)

wiecie może gdzie mogę kupić stół do rzepaku do Fortschritta E-512 i za ile ? Wszędzie pytałem i nigdzie nie robią, a samemu nie wiem jak go zrobić hmm

Co do E-516 to ponoć mają słabszy silnik niż E-516B dlatego sobie nie radzą, ale nie wiem ile w tym prawdy

206

a w 516 i 516B niema takih samych silników  i to samo w 517  wydaje mi sie ze to samo

207

Oj chyba nie, ale nie jestem pewny wiec sie nie bede klocil

208

Witam koło Kalisza gośc robi stoły isieczkarnir do 512, 514 cen acos koło 2600 - 3000 zl.
tel. 692112119

Witam. W tym temacie pisze już nie wiem który raz hmm Wujaszek jest bardzo trudnym człowiekiem i ciągle ma jakieś wahania. Teraz myślimy już raczej na poważnie (ja na pewno, a wujaszek nie wiadomo) o tym:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B78378
Cena i stan moim naszym zdaniem w granicach rozsądku. Mam na myśli to że nie które bizony wystawione są po 40, 50, a nawet 60tysi i moim zdaniem nie są tego warte.
A wy co myślicie o tym forschaju?

Pozdrawiam:beer:

210

Mysle ze jest to rozsadna cena za 514 ja za swoja dalem 32 tys i jestem bardzo zadowolony.Zwroc uwage na sita i podsiewacz bo ja ogladalem pare fajnych z wygladu ale wlasnie te dwie rzeczy siedzialy.Naprawde polecam 514;)

211

Hej wszystkim,mam zamiar zakupić kombajn fortschritt e512 albo e517.Mam 13 hektarowe gospodarstwo powiedzcie który z nich jest mniej awaryjny? no i który polecacie ?Jaki zbiornik na zboze ma 512?

212

mi też sie wydaje ze dobra cena ma nadbudowe na zbiornikwm a to też tżeba kilka groszy dałożyć no i wygląd też w miare ale oczewiście na zdjęciu to nic nie widać zwróć uwagie czy na dołe tam gdzie żmijki chodzą nie jest zgnite przy klapach co są pod żmijkami.

213

Dzień Dobry Boradacz !

214

w sobotę stanę się posiadaczem e 514 86r za 19000 jak myślicie warto?
już go oglądnąłem jeździłem jest ok wszystko chodzi ok.

215

za 19000 to warto , a z czech czy z niemiec i czy ma sieczkarnię?

216

z Czech przebieg 2600 motogodzin silnik równo pracuje nie częsie budą jak jednego oglądałem to tarabanił jak wściekły cały cząs się jak by miał się rozpaść.

217

Czesio mam nadzieję że kupisz ten kombajn skoro Ci się podoba i życzę długiej i przyjemnej pracy na tym kombajnie :-)))))))

218

Witam
Poszukuje Fortschritt E 512 cena ok 17 tyś  maniery na handlarzy (oraz sklepy z częściami do fortschritt) z województw łódzkiego (najlepiej centralnej lub północnej)części , ostatecznie południowa część woj świętokrzyskiego lub śląskiego. Za wszystkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.

219

jak bys cos chcial to w postolicach cos stało tylko nie wiem  za ile dokładnie ale zresztą też nie mieści sie w twoich okręgach (dolnyśląsk)

220

Może jednak macie jakieś propozycje