Odp: To na początek ja
Nie, dokładnie tak jak napisałem, patrz wątek.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie, dokładnie tak jak napisałem, patrz wątek.
haha ha dobra zonk z mojej strony
A górki były?
Zestaw konkret....
oczywiście ze były. popatrzyłem oceniłem i na dolinie zmieniałem bieg. zawsze na za niskim wjeżdzałem bo forszaj nie czół górek
Eeee no obciach! Redukować przed podjazdem! Ja jak ciągałem 30t to przed podjazdem wciskałem gaz do dechy i pochylałem się nad kierownicą by były mniejsze opory powietrza....
jestes doswiadczonym kierowca mi biegi nie chca wchodzic jak robi sie gorąco, a boje sie zeby nie cofło mnie do tyłu bo wtedy to....
Doświadczony...... Lubie dreszczyk emocji.... uda się nie uda.... w najgorszym wypadku 1 zawsze wejdzie....
Papej na hl od kumpla miałem nasypane 15 ton kukurydzy, dokładnie taka zabudowa tylko górna nadstawka nie 50 a 60 cm
http://olx.pl/oferta/nowa-zabudowa-nadb … 1ba9ee2249
Było to lata świetlne temu, c-360 dwie przyczepy kukurydzy i próbuję wjechać czwórką na górę za Sochocinem w kierunku na Płońsk, w połowie góry zdycha no to myk na trójkę, przodek poszedł 0,5 m w górę, podjechałem ale spociłem się w mgnieniu oka.
Skoro na trójce poszła dęba to widać że miała jada
Witam
mamy mozliwosc dostac na testy agregat vaderstad carier 3m,masa około 1900 kg,czy nasz 303 da rade?silnik po remoncie,ale czy podnosnik da rade?
pociągnąć to spokojnie pociągnie,bo ja targam rapida 300 s i dobrze sobie radzi,czy podniesie to zależy od zużycia pompy,a ile wchodzi w skrzynie ładunkową?
nie,to taka talerzówka kompaktowa ze zgrzeblem,talerxzami i wałem gumowym
no i twój rapid jest ciagany chyba
tak półzawieszany,jeśli twój waży 1900kg to raczej da rade.
1900 zawieszanych kilogramów żaden forsz nie podoła. Może kilka razy oderwie go od ziemi, ale w konsekwencji skończy się to wielokrotnie urwanym wieszakiem z opcją pozostałej części wieszaka wbitej w oponę (kumpel przerabiał to 2 razy w ZT 323). Carier fajnym agregatem jest i na ciężkich gliniastych ziemiach też daje radę, ale do ZT szukaj czegoś do max 1500kg lub na kołach.
Według mnie powinien podnieść 2 t ale wszytko zależy od tego jakie te 2 t są długie....
Marek trochę przesadzasz. MF 255 podnosi ponad tonę.
Ale bierz ciąganego! Szkoda ciągnika. 2t na drodze już czuć, nie pogonisz. W razie wpadki na polu też lepiej mieć ciągany. Wadą jest tylko manewrowanie .... ale takim zestawem to z chęcią bym sobie pokręcił niech sąsiedzi patrzą
To Marek masz coś nie tak z forszem. Sam osobiście Targam 3m agromasza z poznaniakiem na hydropaku i łączna waga po zasypaniu to ponad 2,2tony. Nic się nie dzieje ani z pompa ani z rozdzielaczem i z wieszakami też nic.
Parę razy byłem usługowo mieszać beton betoniarka zawieszana na forsza. 1,2m3 i 800kg betoniarki, itez coraz to zniósł. Jedynie zawór bezpieczeństwa przypuszczał bo było już za wiele na ramionach.
bamreras gdzie ty jeżdziłeś tym forszem?bo widziałem chyba 8 lat temu zt323, przy budowie polo marketu w u nas w polanowie i właśnie miał na sobie jakieś mieszadło,ale to chyba nie byłeś ty? , pewnie forszaja jeszcze wtedy nie miałeś.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo