Odp: Rzepak
My już na rzepak posialiśmy 20 lutego saletrosan a na zboża poszła saletra nie wiem na co czekacie u mnie w dzień prawie 10 stopni .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
My już na rzepak posialiśmy 20 lutego saletrosan a na zboża poszła saletra nie wiem na co czekacie u mnie w dzień prawie 10 stopni .
W przyszłym tygodniu spadki temperatury nocą do -8 ,a w dzień zaledwie 2 stopnie , na dolnym śląsku okolice Jeleniej Góry tak więc z saletrą nie ma się co spieszyć ,saletrosan czy polifoska 21 to tak.
Nie wyjeżdżałem z domu ze 4dni i na rzepaku jest duża różnica. Widać ze podniósł liście i rośnie, muszę teraz jak tylko da się wjechać sypać go po głowie, żeby nie był głodny.
Tylko ciekawe jak długo i jak duże te przymrozki będą. Prognozują od jutra przez tydzień codziennie. Podejrzałem, u Ciebie Grzegorz nawet większe niż u mnie, chyba się jeszcze powstrzymam. Najlepiej by było w ostatnich dniach tych przymrozków.
ja się już zastanawiam że zaraz mu 2 dawkę dam a wy myślicie dalej o 1 ....
a słodyszek już też jest u ciebie??
nie na niego jeszcze jest za zimno ...
Myślę, Że zanim nawóz rzeczywiście zacznie działać, i rzepak przez niego się pobudzi to pogoda się ustabilizuje. I tak nie widzę szansy wjechać wcześniej jak pod koniec tygodnia, o ile nie w przyszłym tygodniu, bo cały czas kropi. Przymrozek jakiś lekki był dziś, wyłazi to pewnie w tym tygodniu dalej będą.
wczoraj ojciec rozsiewał 2 dawka na rzepak tj reszte pierwszej bo jak pisałem najpierw dostał 200 saletrosanu a wczoraj 150 saletry
dziwne podziały nie miales wiecej saletrosanu??
rzepak ktoś kontraktował?
Ostatnia propozycja sprzed miesiąca - 1400 netto
Daliście drugą dawkę azotu na rzepaki ??
Prawdę mówiąc wczoraj posiałem ostatni kawałek pierwszą dawką. Z tym że u mnie trochę później wiosna przyszła.
może jutro albo po jutrze ... dostanie
dziś znajomy dawał taki kompot na rzepak
Magnello , Rapid ARKA BLATT Dursban do tego po 50L RSM do każdego ha
Dursban ?? Są robale ?? Bo u mnie pusto w miskach....
Daliście drugą dawkę azotu na rzepaki ??
ja sypałem
czy tu chodzi o druga juz ostatnią?
Tak raczej ostatnią.
czy trafiająca się gwiazdnica pospolita i fiołek jest problemem ? Jeśli tak to czy myśleć o zwalczaniu ? chciałbym tego uniknąć bo cena wiosennej poprawki zwala z nóg. Nie jest tego dużo ale się trafia.
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo