Temat: oswietlenie zbiornika ziarna
Witam. Czy wie ktoś jak włącza się lampa w zbiorniku zboza w 524? W 512 mialem do tego wlacznika a tu musi być jakoś automatycznie od światel czy jak? No i jak sie wlacza podświetlenie na rure wysypu??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » oswietlenie zbiornika ziarna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Czy wie ktoś jak włącza się lampa w zbiorniku zboza w 524? W 512 mialem do tego wlacznika a tu musi być jakoś automatycznie od światel czy jak? No i jak sie wlacza podświetlenie na rure wysypu??
jak włączysz światła normalne w kombajnie to zapala się też w zbiorniku bynajmniej u mnie tak jest
oprzemek który włącznik w 512 włącza oświetlenie zbiornika bo u mnie nie działa i właśnie go lokalizuję
Przy smarowaniu łożysk w podajniku pochyłym zauważyłem że łańcuch jest dość lużny aż trze po dolnej blasze Czy tak powinno być czy sie rozciągnoł i powinienem go troszke podciągnoć .Bo mnie to bardzo zainteresowało i chciałem się upewnić.
Przy smarowaniu łożysk w podajniku pochyłym zauważyłem że łańcuch jest dość lużny aż trze po dolnej blasze Czy tak powinno być czy sie rozciągnoł i powinienem go troszke podciągnoć .Bo mnie to bardzo zainteresowało i chciałem się upewnić.
to raqczej nie ma nic wspulnego z oświetleniem więc wpisz swój post tam gdzie ma byc a to sie usunie
Przepraszam pomyliłem się
U mnie włącznik do oświetlenia zbiornika jest na tej ''konsoli'' , a na rure to mam po prawej stronie tam gdzie dmuchawę się włącza....
Witam nie moge wlaczyc oswietlenia zbiornika ani rury nie mam pojecia gdzie szukac juz nie wspomne o halogenach nad kabina pomocy 524mdw
Zacznij od bezpieczników jak wcześniej działały!
marech nie chce cie rozczarować ale i są myszy i kabe lmógł zasniedzieć
Tak rozumiem tylko ktory wlacznik nie mialem nigdy stycznosci z takim modelem i jestem zielony
Witam jak juz w poscie pisalem jestem zielony co do tego modelu kombajnu i nawet nie wiem ktorym przyciskiem zaleczyc halogeny gorne nad kabina oswietlenie zbiornika czy rury jesli nozna o jakakolwiek rade to byl bym wdzieczny a tak przy okazji to na jakim sicie dolnym stalym najlepiej koscic rzepak
kolego jak jesteś zielony przy 524 to na sto procent osiwiejesz !
nie dobijajcie go o iledobrze pamiętam to polewej w kabinie do góry obok tego od wentylacji
Raczej nie osiwieje bo jestem juz lysy;)a na nuake nigdy nie jest za pozno...to nie jest moj pierwszy sprzet wiec spokojnie
dzieki Joker jak bede mial chwile to sprawdze ale tam sa o ile pamietam pierwsze od lewej to spryskiwaczka drugie dmuchawa,nastepnie wycieraczki czwarty przycsk po drugiej stronie stopniowanie dmuchawy znowu wycieraczki i swiatla cos tam jest nie tak...
Mam jeszcze takie pytanie tam gdzie jest dzwignia od zmiany biegow na tej samej konsoli sa takie dwa przelaczniki trzy stopniowe przekrecane ktos cos powie na ich temat
Żarówka z przylutowanymi kabelkami zakończonymi małymi krokodylkami i sprawdzasz instalację, pierwsza rzecz gdy pod danym włącznikiem nic nie działa to jego styki.
Nie wiem dlaczego w 524 wszystkie styki śniedzieją no i te pier.....e myszy. Dla mnie naprawa elektryki to relax. Facet który mi sprzedał kombajn jak mu elektryka siadła to na pole wzywał dźwig aby cheder na wózek włożyć. gościu jak pisaliśmy umowę był bardzo szczęśliwy.
Mam jeszcze takie pytanie tam gdzie jest dzwignia od zmiany biegow na tej samej konsoli sa takie dwa przelaczniki trzy stopniowe przekrecane do czego sluza??
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » oswietlenie zbiornika ziarna
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo