Odp: massey ferguson opinie
koledzy sprzedalem ursusika i co wybrac mam do wyboru case 956xl z 1984 lub MF 3095 1992
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
koledzy sprzedalem ursusika i co wybrac mam do wyboru case 956xl z 1984 lub MF 3095 1992
hym cieżka sprawa, case to podobno trawłe maszyny, ale MF na pewno lepiej wyposarzony, tylko to co o skrzyniach w tej seri mowia nie zacheca
własnie o to chodzi mam checi na mf ale boli ta skrzynia człowiek mowi ze juz 6 lat go ma i nie zagladal oleje filtry na czas
Skrzyni w MF się nie bój, byle miał silnik żywy bo drożej wychodzi w remoncie a jak były oleje na czas i filtry to powinna jeszcze polatac tylko dlaczego sprzedaje po 6 latach skoro dobry no ale jak za dobre pieniądze to bierz i szukaj synchronizatora biegów 3 i 4 najlepiej kompletnego bo to w nich leci notorycznie a roboty przy tym nie wiele za to z ceny można ładnie zbic.
case 956 to to samo co ja mam .... tylo szukaj czegoś z szybką skrzynią jedna rzecz tóra jest tam upierdliwa to w tym modelu jest przedni załączany elektrohydraulicznie ... i czasami tam elektrozawór sie zacina ... ja mam model 955 i tam jest mechanicznie przez co problemu nie ma ale polecam
Oba fajne ale MF młodszy i to sporo . No i cóż 92 rok to jeszcze modele robione z myślą o trwałości i marce a nie o zarabianiu na serwisie
Koledzy, posiada ktoś z Was MF 3125?
ja mam od tygodnia
Hmmm to pewnie jeszcze nie dużo o nim możesz powiedzieć. Co będzie głównie robić u Ciebie? Jak trochę nim porobisz w polu to podziel się wrażeniami.
zamieni ZT w robocie . kiedyś takim jezdziłem .prosta maszyna i ekonomiczna , kupiłem go bo naprawdę jest niezmęczony 7 tys godzin .i przedni tuz potrzebny do do siewnika kukurydzy.
niech ci słuzy jaknajlepiej, w mojej okolicy kilka tachich sie pojawiła i jedni chwala inni narzekaja
Massey jest jak kobieta- lubi gdy się o niego dba. A ceny części nie są aż takie straszne. Znajomy w 6290 robił półbiegi bo tylko jednego już miał to części nowe od korbanka wyszły go 3tyś, tarcz sprzęgła około 1tyś. Fakt że jak pytał ile za zrobienie na warsztacie u korbanka to powiedzieli mu że około 20 tyś...
No ciekawe czy sąsiadowi złożyli 6190 ? Za każdym razem co go mechanicy robią to tylko gorzej jest . Miał ponoć 3-4 tyś nabite a opony łyse jak kolano ...
zazdroscisz ze nam o tym piszesz??
Widać papudroki a nie machaniki
zazdroscisz ze nam o tym piszesz??
Jack a może współczuje naiwności.
jack napisał/a:zazdroscisz ze nam o tym piszesz??
O co chodzi kolegom ????/ i kto ty jest naiwny przepraszam ??? bo się pogubiłem.
androl napisał/a:jack napisał/a:zazdroscisz ze nam o tym piszesz??
O co chodzi kolegom ????/ i kto ty jest naiwny przepraszam ??? bo się pogubiłem.
Chodzi o niektórych rolników którzy kupują sprowadzone z zachodu ciągniki i wierzą w przebieg 3-4 tys mth w 15-20 letnich ciągnikach.
Jutro testy tego MF-a ciekawe . Jack nikomu nie zazdroszczę nie ma czego . Już nie wieżę w bajki o traktorach i wspaniałych mechanikach .
popsuc sie moze kazdy.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » massey ferguson opinie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo