121 Ostatnio edytowany przez dziki97 (2015-02-01 23:23:36)

Odp: Sprzęt komputerowy

brat chyba pod gry patrzyl, na pierwszy rzut oka nawet ciekawy

edit;
karta zintegrowana, czego osobiscie bardzo nie lubie

122

grał nie będę bo od tego są komsole po prostu do użytku własnego bo tablet nie wszystko potrafi.

123

a ten ? http://allegro.pl/hit-nowy-intel-i7-361 … 97914.html

124

Laptopa jak i stacjonarny możesz zamawiając skonfigurować samemu. Gotowce zawsze mają coś lepszego ale i coś słabszego. Osobiście tak kupuje, pomaga mi w tych zakupach kolega informatyk samouk, jest to wtedy sprzęt wypasiony i tańszy niż w sklepach.

125

U was OLX działa ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

126

Działa normalnie.

127

mi ostatnio jakieś konfiguracje przechodziło chwilowe

Nie ma to jak FORTSCHRITT

128

jak uzywac laptopa zeby bateria długo zyła, bo sa rózne szkoły. jedni mowia zeby trzymac na ładowarce, a inni jak bateria naładuje sie to odłaczyc ładowarke i jak bedzie słaba tp wtedy podłaczyc

Rolnik z powołania:-)

129

podejrzewam że to dziś już nie ma znaczenia. Producent zadbał o to byś jej używał tak długo jak mu się to opłaca.
A co kupiłęś coś? pochwal się .. Ja kupiłem po świętach dell latitude e6400 za 400zł z systemem  bez śladów używania. Jestem bardzo zadowolony.

130

Kiedyś było tak, jak ktoś  od początku trzymał na ładowarce szybciej padała.
Dwa lata temu kupiłem najstarszemu nowego lenovo, a ja dodzieram po nim toshibę tecra, ma 8 lat i śmiga bez zarzutu, oczywiście teraz cały czas pod ładowarką.

131

kupiłem po wielu perypetiach mam lenovo b590 procek intel i 5 4x2,6 z przyspieszaczem dysk 1TB ram 4 grafika 4000, chyba ze cos pokreciłem

132

Kiedyś słyszałem że jak siedzisz w domu to laptop na zasilaczu może chodzić a baterie do lodówki (byle nie do zamrażarki) i wtedy najdłużej wytrzymuje big_smile.

133

Bez baterii nie zamkniesz układu, a co dalej  nie ruszysz lapka. A co do le ovo to firma ok.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

134

Mieliśmy wcześniej HP i działał bez baterii na samym zasilaczu.

żona ma laptopa, 1,5 roku i zmarnowana juz bateria bo ciągle służy jak pecet na kablu. Ja wolę standardowy komputer.  A lapek bez baterii może działać, przynajmniej jak mieliśmy jakiegoś starego hp to działał na samym kablu.

136

hmmm czy jest sens przez 2 lata (bo tyle spokojnie powinna wytrzymać bateria) zastanawiać się "czy mam już podłączyć baterię czy może jeszcze wytrzyma. Nie rozsiądę się wygodnie w fotelu tylko gdzieś przy gniazdku bo bateria" Nawet nie ma się co zastanawiać tylko używać tak jak jest potrzeba i wygoda a jak bateria zacznie trzymać 30 min to za stówkę kupić można nową. A zazwyczaj wytrzymuje dłużej jak wspomniane na początku 2 lata.

gg 5118068

137

to tablet lepszy spokojnie dzień wytrzyma.

138

czyli jak robić zeby bateria troche dłuzej zyła?

139

według mnie to lepiej naładować i odłączyć

140

panowie mam problem z komputerem a raczej z przeglądarką Mozilla a mianowicie blokuje mi połowę stron w tym youtube ,wyskakuje komunikat Połączenie nie jest bezpieczne, co mam zrobić bo w necie przeczytałem sporo a i tak nic nie pomogło.