Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Tak ma.
Niby fiolet, niby róż.
siałem 25 marca no i marnie to wygląda. gdzieniegdzie coś wylazło. Zrobiła się skorupa wygląda na to że ma problemy z przebiciem się przez nią.
Gdyby nie to że pryskałem doglebowo to bym to przebronował....
U nas facelie sieją dość późno, żeby było dobrze ciepło, wtedy szybciej wschodzi i ma lepszy wigor. Mniejsze są problemy z chwastami. Komu kiepsko powychodziła facelia miał problem z chwastami, a później problem z doczyszczeniem ziarna. Jest w sumie jeszcze czas przesiać czymś w razie czego.
Po afalonie i comandzie trza fest to przemieszać. Ba chyba nawet użyć pługa.....
Poczekam do poniedziałku.
ja zasiałem w sobotę 5,30 ha i zobaczymy co z tego będzie
Liczyłem na jakieś słowa otuchy
Panowie siejący facelie wcześnie, jak wasze uprawy?
moja tydzień temy była na wierzchu juz zielona, ale od tamtej pory jej nie widziałem
Moja na wierzchu już dawno. Ale raczej fioletowa niż czerwona.
Ja moją dziś odwiedziłem. hmmm Poczekam jeszcze jest czasn Niech się ciepło zrobi. Trochę tego wylazło. takie to pijane w różnych kolorach od bieli przez fiolet do czerwieni. Ale obsada marna..... Ile na metrze powinno być minimum na nasiona?
Na polu sąsiada samosiewy faceli mają około 3-4 cm wysokości....
może comand zaszkodził?
Mój doradca stanowczo mi odradzał comand, 1 l linurexu lub afalonu, siałem 9 IV jeszcze nie wychodzi.
no to chyba czas zapiąć pług....
MA ktoś nasiona?
Moja kiełkuje równo jakby wydrukował. Siałem na całkowicie poluzowanych sprężynach, redlice zagłębiały się jedynie pod własnym ciężarem, no i uwałowana cambridgem. Po wiatrach pole wygląda jak plaża.
Zdjęcie nieciekawe, ale rządki widać
No to ja swoją zaorałem na 25cm. Mam nadzieje że top wystarczy. W poniedziałek wtorek siew od nowa tym razem żadnej chemi....
pierwsze koty za płoty
Dokładnie. nikt nie mówił że będzie łatwo.....
Facelia w ziemi wyszło około 6,5kg jak opróżnię siewnik to zważę. Tym razem oprysk doglebowy sobie odpuszczam. Dziś sucho jutro wieje. W razie co galera334 w magazynku stoi.
tylko polony zabrali kto to kupi?
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo