Odp: Pszenżyto
Popatrz na Apyros, ewentualnie Aminopielik. z tym że ten stary. A czy cenowo jest taniej ... ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Popatrz na Apyros, ewentualnie Aminopielik. z tym że ten stary. A czy cenowo jest taniej ... ?
adigor i atpolan to adjuwanty!!!!
Zapomniałem o tym dopisać ,że adigor łączy się z axial a np. atpolan z jaguar albo foxtrot.
Mój błąd.
zaraz ktoś powie że ja cały czas tylko o jednym.......
Atlantis panowie!
W dawce 0,25 potrafi skutecznie przyblokować owies. Jechałem taką dawką pszenicę i jakoś na poprzeczniaku .... i zrobił się biały. Ja mam jedno pole dość mocno opanowane przez owsik którym co roku obdarowuje mnie sąsiad i tam dawka 0,25 -0,3l załatwia sprawę nic nie widać podejrzewam że mniejsza dawka tez go skasuje, kwestia tylko wygo ciecz trafiała....
51zł/ha. Te Wasze propozycje to po ile wychodzą?
ciekawe, na moich polach atlantis to porazka przepuszcza prawie wszystko, ciekawe dlaczego...
Sprawdziłem tego atlantisa i tam piszą tak:
Chwasty wrażliwe w dawce 0,9-1,2 l/ha np: owies głuchy, stokłosa żytnia, wyczyniec polny.
Chwasty wrażliwe w dawce 0,45-0,6 l/ha np: miotła zbożowa, gorczyca polna, gwiazdnica pospolita, komosa biała, maruna bezwonna, niezapominajka polna, rumian polny, samosiewy rzepaku, tasznik pospolity, tobołki polne.
No i mówią że najlepiej dodać jakiegoś adiuwanta.
atlantis jest w formulacji OD i nie wymaga dodatku wspomagacza
Gdzie Ty to sprawdzałeś?
http://www.bayercropscience.pl/produkty … od-761.php
Czwarty rok jadę wiosną (jesienią nic) atlantisem max dawka jaką stosowałem to chyba 0,4.
JAk się nie spieprzy tj masz odpowiednie ciśnienie ilość wody i nie zapchane dysze to ubije chwasta i już. MOże to problem pól jak pisze Grzegorz.
No i atlantis OD12 w cenie ma dodatek Actirob 842 EC w proporcjach 1:1
bamreras a może zrób eksperyment na hektarze i spróbuj zastosować caliban http://www.sklep.rudnik.agro.pl/pl/p/Ca … WG-1KG/686 Rejestracja co prawda tylko w pszenicy ale może nie zaszkodzi pszenżytu ? Jesienią nie pryskałem pszenicy i właśnie teraz stosowałem go (kolejny rok). Załatwia miotłę, owsik - ogólnie załatwia jednoliścienne i pozbędzie się też przytulii. Może warto wypróbować ?
Panowie mam problem z pszenżytem. Na jesieni było piękne na wczesną wiosnę też. Potem dałem azot oczywiście polifos 8 pod korzeń i wapno. Teraz żółknie jak po przypaleniu opryskiem. Pryskać będę jutro od chwasta i nie wiem czy go nie wykończę. Pytanie co dodać do oprysku, żeby odżyło? Mikro czy odżywki? Proszę o szybką poradę bo jutro pryszczę to jeszcze bym coś dokupił. Odwdzięczę się jak będę potrafił.
molibden spróbuj.
a na grzybka pryskałeś ?
Na grzybka nigdy i wygląda jak grzybek. Ziemie piach i nigdy nie miałem tego problemu i już sam nie wiem!
No to sam sobie odpowiedziałeś, ja to nawet pamiętam czasy że zarazy ziemniaczanej nie było.
To co radzisz do herbicydu dać?
Do herbicydu to raczej nic. Moim zdaniem lepiej osobno pojechać.
jak już jest żółte to co robić?
zdjęcie.....
Wstrzymaj się z chwastem bo je wykończysz. No chyba że będziesz pryskał tylko na dwuliścienne. Zapodaj fotkę to coś powiemy.
Jutro z rana zapodam ale wygląda jak by je opryskiem przypalił! Więc nie wiem czy jest sens. Od dołu jest żółte a powyżej jasno zielone a miejscami czarne placki tam gdzie przypasowało.
Chcę prysnąć PROTUGAN 500SC
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo