Odp: Rzepak
Spokojnie, był pewnie nieduży u mnie było 2 stopnie. Pajej a u Ciebie już się nadaje na płatka? U mnie nawet początku kwitnienia nie ma jeszcze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Spokojnie, był pewnie nieduży u mnie było 2 stopnie. Pajej a u Ciebie już się nadaje na płatka? U mnie nawet początku kwitnienia nie ma jeszcze.
kolumb juz do pryskania, a equisite mógłby jeszcze dzień dwa zaczekac, ale zapowiadaja deszcze, a po niedzieli juz moze byc za późno. dzis mam w planie opryskać 5ha, a jak sie uda to jutro resztę. wiadomo pryskanie późnym wieczorem, bo szkoda pszczól
Szczerze, to ciężko aż mi uwierzyć, bo mieszkamy nie tak daleko od siebie, że jest aż taka przepaść. Byłem dziś u siebie na rzepaku, i w łanie nie ma dużo robala, przy obrzeżach trafia się sporo. Olewam jednak ten temat. Co dajesz na pryszczarka? Czy teraz tylko grzybówka?
Jeden kawałek mam 200 m od domu patrząc z pietra to już żółtawo, z bliska kwiatków brak.
Mospilan dziś kupiłem, jeżeli nie będzie potrzeby pryskać na słodyszka, zostanie na pryszczarka.
ja opryskałem kolumba, duzo bardziej kwitnie niz u jacka, a pod euquisite podjechałei popatrzyłem wyglada jak kolumb u jacka i odpusciłem.
U siebie na kolumbie widziałem juz pruszczarki, pryskam pictor + proteus i mikro
z tym mikro to sobie odpusc.wszystko co potrzebuje juz powinien zmagazynowac.
moze skusze sie na symetre ale cena troche przestrasza
mikro dałem, bo miałem dawac razem z czyms na słodyszka, a ze go nie było to dam teraz koszt ok 8zł/ha wiec nie zaszkodzi
to u nas wszystkie rzepaki kwitną w 80% opryskany na płatka
u nas z 40 % kwitnie
A co sądzicie o podaniu na płatka RSM'u??
hmm kiedyś próbowałem zapodać na zielony kwiat saletre i wydaje mi się że ziarno było wieksze ...
Zdjęcia z przed paru minut, słodyszka jak na razie śladowe ilości, wysokość rzepaku 80-110 cm
Rzepak podobny do mojego, ale pogodę to masz piękną. U mnie pochmurno.
u mnie nawet euquisite bradziej kwitnie nie mówiac juz o kolumbie
Pajej, twój zdaje się dostał tylko tebukonazol ?
Ja dałem na jesieni litr i na wiosnę też litr tebu i na wiosnę dorzuciłem pół litry ccc i powiem że przytrzymało go mocno.
Pajej, twój zdaje się dostał tylko tebukonazol ?
dokładnie tak
hmm kiedyś próbowałem zapodać na zielony kwiat saletre i wydaje mi się że ziarno było wieksze ...
Nie chodzi mi o saletrę, ale o podanie azotu dolistnie - roztwór mocznika lub RSM, tak aby podać 20 kg N na ha......
nie wiem czy przypadkiem nie poparzy kwiatu ??
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo