181

Odp: Wiosna 2015

Całą noc padalo i to ostro. Ziemia nie przerabia wody normalnie kałuże jak się patrzy smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

182

padało, padało i raptem 6mm w deszczomierzu. Dobre i to

183

Marku u nas 15 mm

184

padł śnieg, deszcz, grad, na dachu jakieś błoto leżało do rana.
Może 3 mm dało....

185

U nas jak zwykle dramat 4mm

186

u mnie wczoraj w nocy 18 do południa 6 i dzisiejszej nocy 5 popadało. Tylko zimno 7 stopni sad

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

187

u mnie napadało tyle ze jak dzis bronowałem to sie kurzyło... brak słów

Rolnik z powołania:-)

188

u nas wlało 25 litrów  błotko kleiło siewnik do kukurydzy o 17 zaczęłem siać normalnie

Leszek   dla kolegów'

189

Trzebabyło sie podzielic

190

10mm   słabo .... a dziś pyskałem kompotami i sucho pod kołami

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

191

Ale pada... w nocy trochę po padało a teraz już od 5 leje ze moja kurtka przeciwdeszczowa się poddała przy wozeniu kukurydzy big_smile chren nie będę woził poczekam może się uspokoi trochę wink ładnie wszystko się zazielenilo i niech pada bo teraz deszcz jest jak gość rzadko spotykany...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

192

U mnie też pada fajnie że tak spokojnie sobie leci to coś nasiąknie na razie 7litrów na metr spadło i pada a na osi 15stopni

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

193

U mnie w nocy w końcu coś spadło. Bo dawno już wody nie widziałem.

194

A u mnie nic, trochę się wieczorem zachmurzyło i na tym się skończyło

195

ja tez czekam na deszcz

196

Według prognozy jutro będziemy mogli popryskać sobie.... Jak nie rano to popołudniu i wreszcie będzie ciepła noc

197

Wcześniej pisałem o opryskach, ale nadawali na przymrozki. Zaryzykowałem i pojechałem, mrozu nie było, ale wiatr wiał że głowę urywało. Pryskałem regulatorem i grzybowymi,z siarczanem i mikro, to nie bałem się, że komuś krzywdę zrobię. To był prawdziwy test dla dysz przeciw znoszeniowych. Powiem szczerze, że byłem zdumiony, że nie znosi, nawet przy takim wietrze. Polecam każdemu, bo jednego co żałuję, to to że zmieniłem je tak późno. Dziś piękna pogoda, się zapowiada, trzeba robić opryski.

198

Pizdzi.... Nie da opryskać, chyba że wieczorem. Ja się czaje na jednoliścienne w łubinie i musi być cicho bo przez miedze zboża są...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

199

Ja miałem łubin też od jednoliściennych pryskać, ale na razie jeszcze poczekam ze dwa tygodnie. Jak wydobrzeje po pierwszym oprysku dopiero wtedy opryskam.

200

ja tez miałem pryskac pszenice odzywka, i dupa raz ze wiatr a dwa ze elektrozawór mi padł i czeka mnie wycieczka do legnicy

mdw