Odp: Wiosna 2015
Całą noc padalo i to ostro. Ziemia nie przerabia wody normalnie kałuże jak się patrzy
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Całą noc padalo i to ostro. Ziemia nie przerabia wody normalnie kałuże jak się patrzy
padało, padało i raptem 6mm w deszczomierzu. Dobre i to
Marku u nas 15 mm
padł śnieg, deszcz, grad, na dachu jakieś błoto leżało do rana.
Może 3 mm dało....
U nas jak zwykle dramat 4mm
u mnie wczoraj w nocy 18 do południa 6 i dzisiejszej nocy 5 popadało. Tylko zimno 7 stopni
u mnie napadało tyle ze jak dzis bronowałem to sie kurzyło... brak słów
u nas wlało 25 litrów błotko kleiło siewnik do kukurydzy o 17 zaczęłem siać normalnie
Trzebabyło sie podzielic
10mm słabo .... a dziś pyskałem kompotami i sucho pod kołami
Ale pada... w nocy trochę po padało a teraz już od 5 leje ze moja kurtka przeciwdeszczowa się poddała przy wozeniu kukurydzy chren nie będę woził poczekam może się uspokoi trochę ładnie wszystko się zazielenilo i niech pada bo teraz deszcz jest jak gość rzadko spotykany...
U mnie też pada fajnie że tak spokojnie sobie leci to coś nasiąknie na razie 7litrów na metr spadło i pada a na osi 15stopni
U mnie w nocy w końcu coś spadło. Bo dawno już wody nie widziałem.
A u mnie nic, trochę się wieczorem zachmurzyło i na tym się skończyło
ja tez czekam na deszcz
Według prognozy jutro będziemy mogli popryskać sobie.... Jak nie rano to popołudniu i wreszcie będzie ciepła noc
Wcześniej pisałem o opryskach, ale nadawali na przymrozki. Zaryzykowałem i pojechałem, mrozu nie było, ale wiatr wiał że głowę urywało. Pryskałem regulatorem i grzybowymi,z siarczanem i mikro, to nie bałem się, że komuś krzywdę zrobię. To był prawdziwy test dla dysz przeciw znoszeniowych. Powiem szczerze, że byłem zdumiony, że nie znosi, nawet przy takim wietrze. Polecam każdemu, bo jednego co żałuję, to to że zmieniłem je tak późno. Dziś piękna pogoda, się zapowiada, trzeba robić opryski.
Pizdzi.... Nie da opryskać, chyba że wieczorem. Ja się czaje na jednoliścienne w łubinie i musi być cicho bo przez miedze zboża są...
Ja miałem łubin też od jednoliściennych pryskać, ale na razie jeszcze poczekam ze dwa tygodnie. Jak wydobrzeje po pierwszym oprysku dopiero wtedy opryskam.
ja tez miałem pryskac pszenice odzywka, i dupa raz ze wiatr a dwa ze elektrozawór mi padł i czeka mnie wycieczka do legnicy
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo