Temat: Zakup MDW 524
Witam, rozglądam się za kupnem kombajnu i bardzo poważnie myślę nad Fortschrittem MDW 524. Postawiłem na ten kombajn z racji dość dobrego stosunku ceny do wydajności, komfortu itp. Jedynym problemem mogą być części i tego się boję. Czy z częściami nie będzie żadnego problemu? Czy w tym Pankowie mogę dostać praktycznie wszystko do tego kombajnu? Jestem spod Bydgosczy, czytałem o agromach w Sępólnie i Wągrowcu więc teoretycznie jest gdzie blisko kupić jakieś pierdoły, ale czy jakieś "poważniejsze" części też dostanę? Czy może ktoś kto posiada ten kombajn napisać elementy, które często nawalają? (czytałem, że kosa jest takim elementem) Przeglądam olx oraz allegro i jeśli chodzi o te kombajny to jest ich strasznie mało - jedynie rzuca mi się w oczy koleś z Siemiatycz (kiedyś miał ładnie wyglądającego Bonhilla, teraz niedawno widziałem jakiegoś innego też w ładnym stanie) - miał ktoś z nim styczność? Czy może ktoś go polecić? Jeśli nie to macie jakiś pomysł gdzie mogę znaleźć taki kombajn w dosyć dobrym stanie? (ma ktoś namiary kto je sprowadza? najlepiej z Niemiec). Chcę przeznaczyć +/- 50 k (w cenie sieczkarnia, wózek i stół do rzepaku).