Odp: Soja
no to 22ha posiane, 5 odmian, 20 merlin, po1 amandine i lissabon i po 2ary obelix i tourmaline. Teraz opryskać i czekać co będzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Strączkowe » Soja
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no to 22ha posiane, 5 odmian, 20 merlin, po1 amandine i lissabon i po 2ary obelix i tourmaline. Teraz opryskać i czekać co będzie
to magnum uprawiał już pod zasiew?
do siewu było tylko dwa razy bronowane, teraz chemia i koniec.
no to przyjade po nauke uprawy soi?
nie ma sprawy, zapraszam. Ja sam te sie ucze, zobaczymy jak to wyjdzie
moja soja mavka już na wierzchu, nasiona zaprawiałem vitavaxem i nitraginą godzinę przed siewem, posiewnie poszło secor 1l/ha .
nie za duzo sencoru?
Tak mi zalecił sprzedawca,a po kilku letniej współpracy wiem że mogę mu ufać, w tym roku po konsultacji z chemikami zrobił mieszaninę na nawłoć w kukurydzy, walczę z nią już 4 lata i zawsze coś tam wyrośnie z różnym nasileniem, ale w kukurydzy rosła mi największa. Zalecił 1 litr no to opryskałem, nawet dzwoniłem do niego po tym jak przeczytałem etykietę żeby się upewnić no i powtórzył że litr, zobaczymy co będzie lepsze, sencor w soi czy muflon z commandem w łubinie w dawkach1l + 0.12l i dodatkowo atpolan soil który zabezpiecza command przed przemieszczaniem wgłąb profilu glebowego.
na nawłoc w qq co poleca?
Lontrel i mustang na 4 listki po trzech dniach titus. Dawki jutro mogę podać bo kartkę mam w magazynku na środki. Trochę drogo to wychodzi ale jak ma posprzątać to jest o co powalczyć bo systematyczne roundupowanie nie pomogło.
ok to jak bedziesz mial dawki to napisz w odpowiednim watku
soja powschodziła
i coś mi łazi po soi
taka malutka? co to za odmiana? zdażysz zebrac? ja wstawie foty jak tylko aparat do mnie dotrze
u mnie na pszenicy po kukurydzy były slady ŁOSIA!!!tak orzekli mysliwi
siana 6 maja, a było cały czas zimno
Marek dziwne ślady zostawiasz jak ściągniesz klapki.... Soję sie sieje kiedy wiśnie kwitną jak dobrze pamiętam. Co 25 cm?
źle paznokcie przyciąłem rozstaw 17,5cm
Krzysiek dobre Marku po jakim przedplonie jest posiana soja? Widzę, że słomy nie widzę. Jakby ktoś nie wiedział, że nie orzesz to pomyślałby że tak wygląda ziemia po pługu.. Pięknie przygotowane.
był jęczmień ozimy
mpopis Ty rokita jesteś lub inny czart.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Strączkowe » Soja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo