Odp: facelia
Kupią pszczelarze, i ci co w ramach efa muszą coś zasiać, tak jak jak. Jak będziesz chciał sprzedać to trochę kupię
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupią pszczelarze, i ci co w ramach efa muszą coś zasiać, tak jak jak. Jak będziesz chciał sprzedać to trochę kupię
Też tak sobie dziś tłumaczę. byłem w ODR sporo ludzi poszło na poplony związku z EFA
Chcę w najbliższych dniach pryskać Facelię na chwasta. Bo jest wysyp chwastnicy i trochę dwuliściennych. Dostała posiewie 1l afalonu ale sucho było. Zaproponowali mi Faworyt 0,25l i Fusialde 0,75l na ha. Co o tym myślicie, a może jakieś inne sprawdzone środki ??. Trochę się boje aby jej nie spaprać, bo nieźle się zapowiada.
ja chce pojechać teraz agilem 1.5l na ha zeby perz wykosić , facelia ma po 4 listki , afalon strasznie słabo trzyma, mimo dawki 1.2 l
byłem dzis zobaczyc swoja i rece opadły, co za pole... owies był, łubin był pszenicy nie było faceli tez nie ma tzn miejscami to sliczna, a miejscami to goła ziemia... co na tym polu zasiac na przyszły rok
facelia nie lubi piasków a co zasiać ? to ja cały czas nad tym myślę
JAk masz uregulowane pH to siej facelię. Widziałem facelię w piachu daje radę obok był owies nie było czego kosić... Jak zasiejesz owies to może być tylko tyle że dostaniesz dopłatę. Jest późno każdy dzień odchyłki od optymalnego terminu to 80kg straty. 40 dni to 3200kg...
byłem dzis zobaczyc swoja i rece opadły, co za pole... owies był, łubin był pszenicy nie było faceli tez nie ma tzn miejscami to sliczna, a miejscami to goła ziemia... co na tym polu zasiac na przyszły rok
Żyto hybrydowe
Pajej napisał/a:byłem dzis zobaczyc swoja i rece opadły, co za pole... owies był, łubin był pszenicy nie było faceli tez nie ma tzn miejscami to sliczna, a miejscami to goła ziemia... co na tym polu zasiac na przyszły rok
Żyto hybrydowe
Też tak podpowiadam niewielkimi nakładami na glebach V - VI klasa 6 t z powodzeniem.
Pajej proso posiej! Na pewno urośnie.
ja zastanawiam sie nad gryka lub kuku, ale i to żyto mnie kusi... ale na 1,3 ha siac zyto to same problemy. ani tego sprzedac ani co, musi byc większy areał
Owies zawsze sprzedasz!
owies... nie wiem kto i po co to kupuje... Lepiej żyto hybrydowe, dobra odmiana to ziarno wygląda jak pszenżyto
ja zastanawiam sie nad gryka lub kuku, ale i to żyto mnie kusi... ale na 1,3 ha siac zyto to same problemy. ani tego sprzedac ani co, musi byc większy areał
Nazmiataj takich 5 ha zrób po 5-6 ton pod Agrolok lub Chemirol na umowę i masz *** na wszystko, materiały dostaniesz, metody i doradztwo i odbiór, Twoja robota, garb i ewentualny zysk
Owies zawsze sprzedasz!
jak mam wybierac pomiedzy owsem a zytem to zyto o wiele łatwiej sprzedac
ta wymiana zdań to nie tu... tu mozemy pogadać o tym czemu facelia nie rośnie....
... bo w nocy jest za zimno, bo zupa była za słona...
cos z polem nie chalo bo miejscami ładna, a miejscami jej nie widac siedzi marniutka przy ziemi...
ph?
wapnowane przed pszenicą (przedplonem faceli) wiec raczej odpada... bardziej stawiam na urok ;-)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne » facelia
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo