Odp: Kukurydza Na Ziarno
13 dni i pierwsza kukurydza na wierzchu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
13 dni i pierwsza kukurydza na wierzchu.
u sasiada po 10 zeszła, mam nadzieje ze u mnie bedzie podobnie
moja ma jiz 2-3 liscie
Pajej jak Ci się siewnik sprawdził?jesteś z niego zadowolony?
qq ładnie wzeszla jestem zadowolony, a jeszcze mi wpadnie usługa siewu fasoli juz sprawdzałem siewnik poradzi sobie
Jakim środkiem opryskać kukurydzę przedwschodowo? Macie jakieś tanie dojście bo u nas powariowali z cenami...
Ja pryskałem Lumaxem za 5l 349zł płaciłem w marcu.
Moja wschodzi już, przed chwilą pogoniłem 10 dzików z niej.
kto z kolegów podpisał kontrakt na mokrą QQ nie mam czym się chwalić ale trochę podpisałem po 360 i na dziś to niby ok.
no za tyle to warto kupić do suszenia tylko ciekawe jaka cena będzie suchej u czasie żniw... Mojej kukurydzy sianej w zeszły wtorek brakuje 1 cm żeby wyjść z ziemi. U kumpla co siał bardzo wcześnie to dopiero po 3 tygodniach wylazła
moje QQ 3 liść i trzeba walczyć z chwastem . wlało w nocy i to sporo czyli oprysk dziś z bani , a co do kontraktu to mam dużo posiane to jakieś ruchy muszę wykonać w ubiegłym roku ostatnią QQ sprzedawałem mokrą po 320 netto . stąd takie decyzje.
Mi proponują 335 netto , szału nie ma.
Ja ma podpisana po 400 netto po odciągnięciu transportu
Ja dzisiaj opryskalem pierwsze 10 ha. Kontrakt chetnie bym zrobil ale ceny kiepskie oferuja u mnie.
A Woźniak nie kontraktuje na Wrocław lub Rogów Sobócki chyba że wszystko ciągną na Ząbkowice tam postawili mega wielką suszarnię na gaz
Mieszanina na zwalczenie Nawłoci w kukurydzy wg chemików z Agroloku:
Lontrel 0,25 l + Mustang 306 0,5 l na hektar i to dajemu od 3 liścia właściwego do 5 pow 5 liścia będzie parzyć , następnie po 3 dniach Titus 60g na ha . o skutkach na pewno napisze, koszt tego to około 350 zł hektar.
Dlaczego tak na bogato ???
Mieszanina na zwalczenie Nawłoci w kukurydzy wg chemików z Agroloku:
Lontrel 0,25 l + Mustang 306 0,5 l na hektar i to dajemu od 3 liścia właściwego do 5 pow 5 liścia będzie parzyć , następnie po 3 dniach Titus 60g na ha . o skutkach na pewno napisze, koszt tego to około 350 zł hektar.
dzieki ja zrobiłem inaczej i zobaczymy co z tego bedzie a mianowicie uprawiłem ponad tydzieb pdzed siewem, na kilka dni przed wschodami qq nawłoć była juz wysoka i do oprysku doglebowego dodałem glifosat. nawłoc skreca, a qq rosnie
moja przed wschodami kukurydzy też dostała glifosatu ale chce się jej pozbyć definitywnie bo to qq na kiszonkę i chce jej trochę nakosić a nie żółte kwiatki kosić... na bogato ? jeden oprysk glifosatu jej nie zaszkodzi, już kilka razy była pryskana glifosatem a i tak jest, trzeba by bylo chyba opryskać jak rośnie, i nc nie siać cały rok tylko glifosatem ją , ale to i tak taniej by nie wyszło a jak ma taka kombinacja zadziałać to warto spróbować. nawiasem mówiąc jeden oprysk glifosatem w dawce 4l na ha to ponad 70 zł razy co najmniej 3 zabiegi co miesiąc to niewiele taniej.
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo