821

Odp: Kukurydza Na Ziarno

13 dni i pierwsza kukurydza na wierzchu.

Leszek   dla kolegów'

822

u sasiada po 10 zeszła, mam nadzieje ze u mnie bedzie podobnie

mdw

823

moja ma jiz 2-3 liscie

Rolnik z powołania:-)

824

Pajej jak Ci się siewnik sprawdził?jesteś z niego zadowolony?

825

qq ładnie wzeszla jestem zadowolony, a jeszcze mi wpadnie usługa siewu fasoli juz sprawdzałem siewnik poradzi sobie

826

Jakim środkiem opryskać kukurydzę przedwschodowo? Macie jakieś tanie dojście bo u nas powariowali z cenami...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

827

Ja pryskałem Lumaxem za 5l 349zł płaciłem w marcu.

828 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2015-05-12 22:25:27)

Jedna z moich qq z przed 2 dni
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7fa90bd68b5.jpg

829

Moja wschodzi już, przed chwilą pogoniłem 10 dzików z niej.

mdw

830 Ostatnio edytowany przez sarast (2015-05-12 22:31:56)

kto z kolegów podpisał kontrakt na mokrą QQ  nie mam  czym się chwalić ale trochę podpisałem po 360 i na dziś to niby ok.

Leszek   dla kolegów'

831

no za tyle to warto kupić do suszenia tylko ciekawe jaka cena będzie suchej u czasie żniw... Mojej kukurydzy sianej w zeszły wtorek brakuje 1 cm żeby wyjść z ziemi. U kumpla co siał bardzo wcześnie to dopiero po 3 tygodniach wylazła

E 516 na części
Telefon 695 076 269

832

moje QQ 3 liść i trzeba walczyć z  chwastem . wlało w nocy i to sporo czyli oprysk dziś z bani , a co do kontraktu to mam dużo posiane to jakieś ruchy muszę wykonać w ubiegłym roku ostatnią QQ sprzedawałem mokrą po 320 netto . stąd takie decyzje.

Leszek   dla kolegów'

833

Mi proponują 335 netto , szału nie ma.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

834

Ja ma podpisana po 400 netto po odciągnięciu transportu

835

Ja dzisiaj opryskalem pierwsze 10 ha. Kontrakt chetnie bym zrobil ale ceny kiepskie oferuja u mnie.

836

A Woźniak nie kontraktuje na Wrocław lub Rogów Sobócki chyba że wszystko ciągną na Ząbkowice tam postawili mega wielką suszarnię na gaz

837

Mieszanina na zwalczenie Nawłoci w kukurydzy wg chemików z Agroloku:
Lontrel 0,25 l + Mustang 306   0,5 l  na hektar i to dajemu od 3 liścia właściwego do 5 pow 5 liścia będzie parzyć , następnie po 3 dniach Titus 60g na ha . o skutkach na pewno napisze, koszt tego to około 350 zł hektar.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

838

Dlaczego tak na bogato ???

839

Andrew89 napisał/a:

Mieszanina na zwalczenie Nawłoci w kukurydzy wg chemików z Agroloku:
Lontrel 0,25 l + Mustang 306   0,5 l  na hektar i to dajemu od 3 liścia właściwego do 5 pow 5 liścia będzie parzyć , następnie po 3 dniach Titus 60g na ha . o skutkach na pewno napisze, koszt tego to około 350 zł hektar.

dzieki ja zrobiłem inaczej i zobaczymy co z tego bedzie a mianowicie uprawiłem ponad tydzieb pdzed siewem, na kilka dni przed wschodami qq nawłoć była juz wysoka i do oprysku doglebowego dodałem glifosat. nawłoc skreca, a qq rosnie

840

moja przed wschodami kukurydzy też dostała glifosatu ale chce się jej pozbyć definitywnie bo to qq na kiszonkę i chce jej trochę nakosić a nie żółte kwiatki kosić... na bogato ? jeden oprysk glifosatu jej nie zaszkodzi, już kilka razy była pryskana glifosatem a i tak jest, trzeba by bylo chyba opryskać jak rośnie, i nc nie siać cały rok tylko glifosatem ją , ale to i tak taniej by nie wyszło a jak ma taka kombinacja zadziałać to warto spróbować. nawiasem mówiąc jeden oprysk glifosatem w dawce 4l na ha to ponad 70 zł razy co najmniej 3 zabiegi co miesiąc to niewiele taniej.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38