Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » pompa hydrauliczna e-512
jaka pompa podaj model i najlepiej fotke
Panowie mam pytanie-jaką część układu hydraulicznego zasila duża a jaką mała pompa hydrauliczna? Chodzi o E514
Mała pompa zasila rozdzielacz czyli rura wysypowa, wariator no i w hederze siłowniki no a duża układ kierowniczy i podnoszenie całego hederu
Dzięki Andrew
Cześć.
Mam prośbę mam wo wymiany już pompę hydrauliki w swoim E 512.
Ale za nic nie mogę dopasować polskiego odpowiednika (z hylmetu np) niby są to polskie odpowiedniki PZS-KZ-25 ale na mojej niemieckiej są jakieś cyferki bez jednolitego kodu.
Wiem że obroty są lewe jest wieloklin (6) i tyle
Cześć!
Po pierwsze nie dubluj postów, bo jako człek z natury leniwy brzydzę się pracą i usuwanie niepotrzebnych postów zakłóca mój spokój. Po drugie dobieranie jakiegokolwiek polskiego odpowiednika to jest Twoje ryzyko. Jest w ogłoszeniach masę używanych pomp za śmieszne pieniądze, a ich założenie gwarantuje ci spokojną i bezawaryjną pracę. Zawsze jeszcze możesz wymienić swoją (za dopłatą) za regenerowaną w Pankowie(patrz zakładka SKLEP).
Powodzenia!
witam, panowie podepne sie pod temat, odpalilem dzisiaj kombajn po zimie, i tu zonk , nie dziala cala hydraulika, kompletnie nic, kilka dni temu byl wymieniany orbitrol. jest jakis sposob na sprawdzenie pompy hydrauliki w 512?
Odłącz wąż od pompy i po uruchomieniu skieruj go do wiaderka i sprawdź czy tłoczy olej. Ps zobacz filtr hydrauliki, który jest w zbiorniku hydrauliki.
zeby ten filtr sprawdzic to musze ta gore zbiorniczka rozkrecic?
Tak
ok, jutro sprawdze to.
Ale wątpię, żeby to był filtr bo musiałby być zabetonowany, żeby w ogóle hydraulika nie działała! Poproś kogoś, żeby odpalił kombajn a ty zdejmij wąż i zobacz!Ps olej kiedy zmieniałeś?
olej byl zmieniany 4 sezony temu,
to looknij z tym wężem!
jak się nie mylę filtr oleju 512 jest w zbiorniku pod zakrętką po prostu go wyciągnij sprawdż stan oleju wymiana oleju nic nie zmieni popuść gdzieś wąż na ciśnieniu może się odpowietrzy.
sprawdzalem pompe, popuszczalem przewody cisnieniowe i nawet kropelka nie poleciala , czas na nowa pompe
może jeszcze spróbuj dobrze zalać pompe
a o zalaniu pompy nie pomyslalem, dobra podpowiedz
pompa zalana i wszystko zaczelo dzialac, dziekuje za pomoc ,daje plusiki
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » pompa hydrauliczna e-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo