Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
No Krzysiu K.....wa!!!! Ceny żyta to będzie dopiero dżezzz!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 79 80 81 82 83 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No Krzysiu K.....wa!!!! Ceny żyta to będzie dopiero dżezzz!
kary na pewno sa bo kiedys gość z sasiedniej wioski jeździł po ludziach i szukał zepaku, bo miał kontrakt, a jego nie wyszedł
Ja rzepak będę miał ubezpieczony, a zakontraktuję połowę, może 70%. Kara pewnie jest w postaci zwrotu rzepaku/jego wartości do wywiązania się z umowy. Dopytam dokładnie to dam znać.
Rzepak to jeszcze ok! Co ze zbożami? Bo patrząc na embargo i prognozy to najgorszy z najgorszych lat się zapowiada!
Rzepak podpisałem po 1340 netto hgw co robić .
ja w marcu podpisałem po 1450 i myślałem że się pospieszyłem. wychodzi na to że dobrze .
W marcu były lepsze ceny na kontraktach jak w tej chwili.
ja tez po 1450
Podpisałem 30ton po 1400brutto, zobaczymy jak to będzie.
Żeby grać w pokera trzeba być bogatym !!! tylko kto w tym roku jest pokerzystą ten który kontraktuje, czy ten który nie kontraktuje ???
Co by nie było trzeba zachować pokerową twarz, i udawać że jest dobrze.
Dziś słyszałem ze żyto po ma być po 300 ale będzie lipa
Podpisałem 30ton po 1400brutto, zobaczymy jak to będzie.
na jakich zasadach ten kontrakt?
Cena stała, wilgotność 9%, zanieczyszczenie nieużyteczne do 4%, termin dostawy od 15lipca do 31sierpnia. Powiem szczerze, że umowę taką mam pierwszy raz, ale jestem zadowolony, bo choć w jedne żniwa będę wiedział za ile się robi... Ojciec 20ton podpisał.
powiem że taka kontraktacja mi się podoba a nie ta że co dzień niższe ceny
a jak wilgotnośc ci przeskoczy albo zanieczyszczenia?
Ciotka dzisiaj ładuje zyto po 400 netto, rzepak po 1450 netto kontraktowałem w lutym.
Tomek jestem twego samego zdania. Pajej jak nie zmieści się w parametrach, to za każde 0.1% więcej jest potrącane 0.1% ceny. Jeśli ma mniej jak 9%wilgotności to też nie jest, za to dopłacane.
kurcze szkoda ze mam tak mało rzepaku bo podpisalbym, a tek to sie boje bo z 10 ha to ukosze na tira jak nie bedzie gradu, a jak sie nie wywiazesz to co?
sieje rzepak dopiero 5 lat, kontaktowalem przez 4 lata jednego roku nie kontraktowałem i na tym przegrałem
Strony Poprzednia 1 … 79 80 81 82 83 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo