Odp: Uprawa bezorkowa
diablo co to za agregat
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
diablo co to za agregat
cultus vaderstada
No i mam wąskie dłuta, zapotrzebowanie mocy też będzie mniejsze.
Sam myślałem, żeby poobcinać jak Ty, ale zobaczę najpierw jak po zmianie kąta będzie szło. Trochę szkoda mi było obcinać
a ja zasadziłem ziemniaki bez pługa........... oj krzyku było....
A ja wywiozłem 8 ruskich gnojar z nadstawkami na 30 arów, potem gruber to pięknie wymieszał z glebą. Moim zdaniem Androl zrobił kolosalnego bubla. Potem poleciałem B-231 dwukrotnie. W taki gliniany pył poszły ziemniaki. Nikt nie protestował, bo nie zdążył. Teraz czaję się z glifosatem na oprysk.
Jak się czaisz to znaczy ze z 2 tygodnie temu to zrobiłeś....
Ta Androla przeróbka też mnie zastanawia... Lżej ale czy lepiej ?
Ale z drugiej strony ma gęsto tych pazurów.
Panowie do płytkiej uprawy pożniwnej i mieszania obornika mam grubera 7 łap na gęsio stopie, do głębokiej wąskie dłuta co 20 cm to nawet przesadzone. Mpopis może to wam wyjaśni
Mieszanka jęczmień + pszenica na oborniku jesiennym jak i wiosennym idzie jak burza.
Sąsiadowi gul skacze bo przez miedze w tym samym czasie rozwoziliśmy na wiosnę obornik, ja go wymieszałem gruberem on zaorał, no i u niego lichutka.
Androl a niechciałeś nakładek tych co Marek używa. Sercówki z mojego doświadczenia długiego żywota nie mają (50ha), a te co Marek zakłada to nie pamiętam ale chyba 400ha wytrzymały.
Panwie stal i jeszcze raz stal
Od razu na złom nie wyrzucę, coś tam wytrzymają, później takie jak Marek.
a ja zasadziłem ziemniaki bez pługa........... oj krzyku było....
Jak z drutowcem przy bezorkowym. Ja jak posadziłem w tamtym roku drugi rok po koniczynie to tragedia, poszły wczesne na pasze. Teraz profilaktycznie pryskam a najlepsza na drutowca głęboka orka.
a co to jest? ja sadzę całe 12 ar
U mnie sercówki przy podorywce wytrzymały 4 sezony po około 60 ha rocznie i jeszcze ich nie obracałem. Więc materiał nie jest najgorszy. A kupiłem je wtedy w grene. Zęby natomiast totalna porażka ale na szczęście już sie go pozbyłem. Przy obecnym B365 są jeszcze oryginalne redlice i dopiero z jednej strony utarte
Krzysiek napisał/a:a ja zasadziłem ziemniaki bez pługa........... oj krzyku było....
Jak z drutowcem przy bezorkowym. Ja jak posadziłem w tamtym roku drugi rok po koniczynie to tragedia, poszły wczesne na pasze. Teraz profilaktycznie pryskam a najlepsza na drutowca głęboka orka.
Własnie bezorkowcy co z drutowcami rolnicami itd mozna opryskac ale zabije wszyskto czyli ukochane dżdzownice tez... mam taki dylemat bo w kalafiorze zawsze pryskam, a szkoda mi dżdzownic
W imieniu Marka, oferta już nieaktualna
byłeś u Marka?
Pytanie. Mam kolczatkę 25cm średnicy do pługa. trochę wąska ale można rozbudować. Będzie dużo gorsza od tego wynalazku?
Marek Ty chyba ciągałeś dawno temu kolczatki przed siewnikiem. Jak to działało? Mam swoich 29cm wysokich 1,6m i niedaleko za 120zł gość chce sprzedać drugie tyle nie wiem czy jechać czy nie....
Chce to przekładać a to do talerzówki a to do siewnika no i do miga jak powstanie....
http://olx.pl/oferta/sprzedam-kolczatki … 6e74a8f584
Mam taki sam zestaw z dwuch powstanie fajna maszynka...
Te wały od Marka zwężam na 2,7 m bez środkowej podpory. Marek tak podpowiadał że do 3 m nie jest konieczna. Zostało materiału na kolczatkę do pługa 1,2 m, może ktoś reflektuje ?
Tak dla ciekawości, jeden wał 2 m z łożyskami ważył 101 kg.
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo