Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Mdw 524
sławek a ty skad z wielkopolski
Międzychód
Naprawdę nikt z posiadaczy 524/525 nie wie co oznaczają te cyferki ?
Cyferki na dole informują do jakiej cyfry przypisany jest jaki gatunek zboża . Przyciskiem 1..5 ustawiasz jakie zboże młócisz
Ok, A jakie zboża konkretnie oznaczają te cyfry ?
ja wgl mam inny kompter z tego co widze u ciebie slawek
Dzisiaj bede w domu to zerkne do mojej instrukcji
Będę wdzięczny
Sory ze dopiero teraz ale nie umialem tego znalezc. U mnie podaja
1 jęczmień
2 pszenica
3 żyto
4 owies
5 kukurydza
to sa ustawienia do czujników strat. Mam to całe opisane tyle ze musze to przetlumaczyć. Mam nadzieję że pomogłem
Ogromne dzięki , plus dla ciebie, jeżeli mógłbyś mi jeszcze napisać w jakie wartości powinien pokazywać komp na wyświetlaczu od strat ziarna ? Jak w zeszłym roku kosiłem np. żyto pokazywał 1.9-2.1, co to oznacza strata % ziarna ?
Podejżewam że to jest strata ziarna w procentach ale musisz też ustawić odpowiedni gatunek wtedy będziesz wiedzial dokładnie. Chciałem wrzucic wykresy strat ziarna zbórz i kukurydzy ale coś nie chce mi załadowac
Sprawdziłem zegarem ciśnienie oleju w silniku tak z ciekawości, na zimnym silniku 4.5 atm przy 750 obrotach, 4.2 atm przy 600 obr, na pełnym gazie 4.7 atm. Dobrze czy źle ?
Panowie może mi ktoś wstawić zdjęcie wariatora zamontowanego na odrzutniku, chodzi mi dokładnie o koła napędzające podajniki i przekładnie wiatru.
Podaj maila to Ci prześlę parę zdj wariatora i przy okazji ten wykres strat bo jakos dalej nie umie wrzucić zdj
slawek173@onet.eu
U mnie pisze tak:
Ten od góry: Verlustkalibrierungs-Didplaywert - wedłóg mnie to po włączeniu tego przycisku pokazuje stratę ziarna na dana chwilę
ten od dołu: Verlustkalibrierungs-Feldwert - pokazuje średnią strat z danego kawałka
Jeżeli się mylę to mnie poprawcie:)
Ale gdy wcisnę któryś przycisk to wyświetla się wartość 1.0 i strzałkami mogę tą wartość zwiększyć do 19.9 Po wyłączeniu stacyjki wartości wracają do 1.0
Niestety ale dobrze nie pamiętam bo pracowałem na 514 ze sprawnym komputerem ponad piętnaście lat temu, ale ten dolny przycisk wydaje mi się że jest od kalibracji czujnika to znaczy ustawia się nim czułość czujnika strat, czym wyższa cyfra tym większa czułoość. Przycisku z oznaczeniem takim jak ten górny w 514 nie było.
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo