Odp: Wiosna 2015
A u mnie wypadałoby trawska pokosić to jak na złość co dnia ciapie.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A u mnie wypadałoby trawska pokosić to jak na złość co dnia ciapie.
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 … nia-i-zima
Zacząłem przygotowania do żniw, nadwyżkę zboża przesypuję przemieszczam, pewnie ze 30 t będzie tej nadwyżki. Dzięki temu zapasowi spokojniej podchodzę do tej suszy.
wiosna.... robale mi zjadają warzywa. mszyca siedzi nawet na czosnku który ją odstrasza. Coś bardzo podobnego do mszycy obsiadło podstawę natki pietruszki..... Porzeczki znikją w oczach ale tylko na starej plantacji która idzie pod topór. Na owsie jeszcze nie ma muszę obejrzeć pozostałe uprawy.
Godzinę temu pierwszy raz od świąt Wielkanocnych porządnie popadało
u mnie od wczoraj z przerwami 20 litrów i pada .
W nocy ladny padal deszcz a teraz taki lekutki ale deszcz
a tu od kwietnia nic...
a mnie tylko denerwuje, bo niby pada, a na deszczomierzu ani milimetr sie nie uzbierał i to tak przez kilka dni
U mnie w nocy wkońcu popadało że rano były kałuże
"Ale co wy chcecie przecież ciągle pada ....... wczoraj to studzienki nie nadarzały wody odbierać taaaka ulewa była" Jak słysze takie teksty to mnie ........ Ludzie z miasta i nie tylko nie mają pojęcia o tym ile deszczu rzeczywiście spadło a się udzielają. Sąsiad sklepikarz przyalazł i mówi ale dało pompę wczoraj....... tera to odżyje wszystko. Ja mu tłumacze że nie spadło nawet 3l a ten że pier**l przecież przy drodze są kałuże że chłopom zawsze mało....
Nie mierzący nie powinni się wypowiadać...... Przypomina mi się jak to parę osób dyskutowało o zuzyciu paliwa w ich samochodzie. Podstawą pomiaru jest tankowanie za 30zł i obserwowanie wskazówki
Idzie jakaś chmura może coś da puki co pada ale się kurzy
Chyba przespałem lato bo od dwóch dni za oknem jesień :stu:
Od piątku codzienne opady deszczu wczoraj caly dzień noc i od rana ostra ulewa
+25l ufff Za późno ale lepiej teraz niż wcale....
+25l ufff Za późno ale lepiej teraz niż wcale....
Przestanie padać trza jechać z zabiegiem na kłos i robale.....
Do mnie dochodzą jedynie odwirowane, suche chmury, poleci z nich czasami tyle jakby opryskiwaczem przejechał tak 300 l/ha.
u mnie wczoraj po całym dniu intensywnych opadów pod przewami było sucho, a w nocy juz bez deszczu... masakra jaka susza
Troche padalo dwa dni temu a wczoraj caly dzien. W koncu ziemia troche napila sie. Ale po nocy zadnej kaluzy wszystko wsiąkło..
No u nas dawno tak ostro nie dawało.
30l/m2
to wam zazdroszczę
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo