381

Odp: Wiosna 2015

A u mnie wypadałoby trawska pokosić to jak na złość co dnia ciapie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

382

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 … nia-i-zima
Zacząłem przygotowania do żniw, nadwyżkę zboża przesypuję przemieszczam, pewnie ze 30 t będzie tej nadwyżki. Dzięki temu zapasowi spokojniej podchodzę do tej suszy.

383

wiosna.... robale mi zjadają warzywa. mszyca siedzi nawet na czosnku który ją odstrasza. Coś bardzo podobnego do mszycy obsiadło podstawę natki pietruszki..... Porzeczki znikją w oczach ale tylko na starej plantacji która idzie pod topór.  Na owsie jeszcze nie  ma muszę obejrzeć pozostałe uprawy.

384

Godzinę temu pierwszy raz od świąt Wielkanocnych porządnie popadało

385

u mnie od wczoraj z przerwami 20 litrów i pada .

Leszek   dla kolegów'

386

W nocy ladny padal deszcz a teraz taki lekutki ale deszcz smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

387

a tu od kwietnia nic...

388

a mnie tylko denerwuje, bo niby pada, a na deszczomierzu ani milimetr sie nie uzbierał i to tak przez kilka dni

Rolnik z powołania:-)

389

U mnie w nocy wkońcu popadało że rano były kałuże

390 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-06-21 12:09:52)

"Ale co wy chcecie przecież ciągle pada ....... wczoraj to studzienki nie nadarzały wody odbierać taaaka ulewa była"  Jak słysze takie teksty to mnie ........  Ludzie z miasta i nie tylko nie mają pojęcia o tym ile deszczu rzeczywiście spadło a się udzielają.  Sąsiad sklepikarz przyalazł i mówi ale dało pompę wczoraj....... tera to odżyje wszystko.  Ja mu tłumacze że nie spadło nawet 3l a ten że pier**l przecież przy drodze są kałuże że chłopom zawsze mało.... 
Nie  mierzący nie powinni się wypowiadać...... Przypomina mi się jak to parę osób dyskutowało o zuzyciu paliwa w ich samochodzie. Podstawą pomiaru jest tankowanie za 30zł i obserwowanie wskazówki  wink

Idzie jakaś chmura może coś da puki co pada ale się kurzy

391

Chyba przespałem lato bo od dwóch dni za oknem jesień :stu:

392

Od piątku codzienne opady deszczu wczoraj caly dzień noc i od rana ostra ulewa

393

+25l ufff Za późno ale lepiej teraz niż wcale....

394

Krzysiek napisał/a:

+25l ufff Za późno ale lepiej teraz niż wcale....

Przestanie padać trza jechać z zabiegiem na kłos i robale.....

395

Do mnie dochodzą jedynie odwirowane, suche chmury, poleci z nich czasami tyle jakby opryskiwaczem przejechał tak 300 l/ha.

396

u mnie wczoraj po całym dniu intensywnych opadów pod przewami było sucho, a w nocy juz bez deszczu... masakra jaka susza

397

Troche padalo dwa dni temu a wczoraj caly dzien. W koncu ziemia troche napila sie. Ale po nocy zadnej kaluzy wszystko wsiąkło..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

398

No u nas dawno tak ostro nie dawało.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

399

30l/m2 wink

400

to wam zazdroszczę