Odp: GG FORUMOWE
http://allegro.pl/manometr-250-bar-zega … 95331.html
a taki się nada do tego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 197 198 199 200 201 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://allegro.pl/manometr-250-bar-zega … 95331.html
a taki się nada do tego?
nada
aha to pomyślę nad jego zakupem dzięki za poradę plusy dla panów
no i zakupiłem ten zegar przyjdzie to jeszcze końcówki uzbroję do niego i pomiary forszaja nie ominą
Panowie jak to jest,czy po zakupie ciągnika używanego żeby go zarejestrować trzeba płacić podatek w skarbówce?
Tak
wydaje mi się ze tak bo to jest chyba podatek od wzbogacenia ale niech wypowie sie ktoś mądrzejszy
Panowie jak to jest,czy po zakupie ciągnika używanego żeby go zarejestrować trzeba płacić podatek w skarbówce?
Przy wartości powyżej 1000 zł płacisz PCC 2% od wartości na umowie, ale to dotyczy każdej umowy, kredytu też.
Czyli jak zaciągnę pożyczkę powyżej 1000zł, to powinienem pójść do US i zapłacić podatek od tego ?? W banku nikt nic nie wspomniał o tym.
tak 2%
z tym że 4 lata temu była taka opcja jak kupiłeś od rolnika to brałeś jego nakaz płatniczy od podatku pisałeś oświadczenie że będziesz traktor używał do prac w gospodarstwie i nie płaciłeś podatku chyba że sprzedałeś go przed upływem 5 lat od zakupu wtedy płaciłeś zaległy
jak to jest teraz nie wiem
Rur3k kupowałem forsza 4lata temu i nic mi nie wiadomo żeby była taka opcja. Podatek płaci się od każdej umowy cywilnoprawnej, a umowaxkredytu taką nie jest. Nie wiem jak to się IMA pożyczek.
Czyli jak zaciągnę pożyczkę powyżej 1000zł, to powinienem pójść do US i zapłacić podatek od tego ?? W banku nikt nic nie wspomniał o tym.
Taki bank, ja jak brałem to od razu dostałem druk do US i na to jest 30 dni od dnia podpisania mowy, potem kara.
http://www.podatekpcc.pl/artykul,5118,u … w-pcc.html
pożyczka nie kredyt...
Kredyt też, ja brałem obrotowy z BGŻ i płaciłem PCC-3
marczi80 napisał/a:Panowie jak to jest,czy po zakupie ciągnika używanego żeby go zarejestrować trzeba płacić podatek w skarbówce?
tak 2%
z tym że 4 lata temu była taka opcja jak kupiłeś od rolnika to brałeś jego nakaz płatniczy od podatku pisałeś oświadczenie że będziesz traktor używał do prac w gospodarstwie i nie płaciłeś podatku chyba że sprzedałeś go przed upływem 5 lat od zakupu wtedy płaciłeś zaległyjak to jest teraz nie wiem
tak to sie zgadza bo jak sprzedawałem case to gośc brał odemnie nakaz płatniczy podatku.
pcc nie zapłacisz jak kupujesz na fakture Vat
Rur3k kupowałem forsza 4lata temu i nic mi nie wiadomo żeby była taka opcja. Podatek płaci się od każdej umowy cywilnoprawnej, a umowaxkredytu taką nie jest. Nie wiem jak to się IMA pożyczek.
Ja kupowałem 904 i mi sprzedający powiedział bo sam kupił sobie jelonka i mu w skarbówce powiedzieli. Mi powiedzieli dopiero jak się o taką możliwość dopytałem a chyba z 5 razy mi powtarzali że jak nie będę miał traktora 5 lat to podatek i tak zapłacę. Prowizję mają od tego czy jak.
SIĘ POCHWALE NOWY nabytek na gospodarstwie NH_-T6-175 DOPROWADZIŁEM na kołach z Legnicy 165 km 4 godzinki i po kłopocie .
no proszę....
Gratulacje,oklaski będą jak dasz foto.
Kredyt też, ja brałem obrotowy z BGŻ i płaciłem PCC-3
Bgż ma obrotowe kredyty i pożyczki także.
Kredytów mam zaliczone na kwotę blisko 200tyś i czy brałem taki, czy owaki nigdy nik nic nie mówił o PCC. Najstarszy kredyt jaki pamiętam to 9 lat do tyłu i żadna skarbówka się nie upominała.
Swoją drogą p...le te wszystkie podatki. Dlaczego ja mam pamiętać co oni w pianym amoku uchwalili. PCC od hipoteki to pewnie liczone od kwoty wpisanej w księgę, to na za 200tyś do zapłaty 4tyś? Za to że z banku pożyczyłem kwotę? Popie...ne to jakieś. Niech skasują też za to że pracodawca przelał mojej żonie wypłatę (2.. 3... 5...% od kwoty najlepiej brutto), za to że dzieciakowi dałem na lizaka, czy oranżadkę, albo ząsiad obdarował mnie kratą piwa.
Jak tego grajdołu nikt nie roz...d...li to sam się wezmę za zrobienie ANFO, zaciągnę traktorem na wiejską beczkę 10m3 i to zdetonuje. Podatek od podatku, podatkiem poganiany...
Strony Poprzednia 1 … 197 198 199 200 201 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo