Temat: Żniwa 2015

Sezon 2015 uważam za rozpoczęty, dzisiaj na próbę wjechałem w jęczmień, chyba jestem pierwszy w Polsce big_smile

2

Odp: Żniwa 2015

ja za tydzień smile

3

Ja myślę, w przyszłym tygodniu dopiero wjechać z opryskiem żeby dosuszyć, a żniwa może za dwa tygodnie ruszę.

4

wjechałeś i co ??

a u nas jak na razie pada  co 10 minut tongue ale niech pada ... kosić będę w piątek sobote lub niedziele jak będę w stanie big_smile  bo jeszcze sobota to kawalerski brata big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

Wjechałem w najsłabszy kawałek, przejechałem tylko ok 400 metrów bo potrzebuję słomy i kończy mi się zboże, ziarno twarde ale potrzebuję 2-3 dni słońca aby było naprawdę suche

6

Mój bizon stoi już gotowy do żniw, przegląd trwał kilka godzin jedno łożysko, jeden pasek, jeden łańcuszek i dwa nożyki, nie ma co się rozczulać. Też najpierw jęczmień, więc gdyby coś wyszło będzie czas na naprawę. Żniwa to będą leciutkie nie napracuje się bizon, ani ja. Mogły by być dopiero w X bo taki na szczęście mam zapas zboża i słomy.

7

mój jeszcze nie gotowy założyłem nową stacyjke do poprzednia po pożarze była kiepska.założe jeszcze nowe jezdne łożysko na targancui chyba sito dolne.nie wiem co zrobić z silnikiem ogólnie jest ok oleju nie bierze ciśnienie jest tylko denerwuje mnie smuga z komina!filtry ok pompa ok wtryski tez sprawdzone.ktos mi mówił zeby przyspieszyć zapłon na pompie.

8

A u mnie Rekord rozwalony i jeszcze bardziej będzie big_smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

9

Androl szczęściarz smile Ja walczę z tematem już prawie miesiąc. Jeszcze z tydzień i myślę, że wszystko przejrzę.

10 Ostatnio edytowany przez farmer1 (2015-06-28 21:46:18)

Mój cs jest tak rozebrany że od przodu do tyłu można prawie przejść na stojaka:D ale myślę że w ciągu tygodnia max półtora go ogarnę i tak szybciej nic do koszenia nie będzie bo jęczmień jeszcze zielony

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

11

Co to jest ja ze swoim walczyłem parę lat smile .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

12

Ja tam mojego smaruje i jadę....  Chyba że coś z nudów przed żniwami znajdę ...

13

wy to macie luksus , u mnie wszystko zielone...

14

Też bym chciał mieć taki "problem" o żniwach 2015 to ja będę pisał w wątku, ręce opadają.

15

po wizycie przy elewatorze na pewno...

16

U mnie zielone wszystko , jeszcze z 3 tygodnie nie prędzej

17

Dzisiaj wyjechałem w jęczmień, szło ładnie i gdy zostało 0.5 hektara jęczmienia do skoszenia 524 zgubiła sprzęgło i mam pierwszą awarię sad

18

dobrze poszukaj pod słomą, może się znajdzie smile

19

hehe również kosiłem dzis jęczmień 10% wilgotności za suchy kombajn ładnie pięknie śmiga az miło  lecz pech chiał  przyłapałem  kamienia na leżakach i wywineło mi w ślimaku cały wał na którym  osadzone są palce ... dziwne jak cholera że sprzęgło nie puściło na ślimaku  ehh i również pierwsza awaria ... u nas żniwa oficjalnie rozpoczęte  już nawet pierwsze kolejki zauważyłem z jęczmieniem

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

20

jak dzisiaj zaczołem młócić i znowu 516 nie zdaje egzaminu w moich pierdołach i jest na sprzedanie teraz młócę matadorem bez wspomagania lepszy od siłowni smile