Temat: Żniwa 2015
Sezon 2015 uważam za rozpoczęty, dzisiaj na próbę wjechałem w jęczmień, chyba jestem pierwszy w Polsce
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2015
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Sezon 2015 uważam za rozpoczęty, dzisiaj na próbę wjechałem w jęczmień, chyba jestem pierwszy w Polsce
ja za tydzień
Ja myślę, w przyszłym tygodniu dopiero wjechać z opryskiem żeby dosuszyć, a żniwa może za dwa tygodnie ruszę.
wjechałeś i co ??
a u nas jak na razie pada co 10 minut ale niech pada ... kosić będę w piątek sobote lub niedziele jak będę w stanie bo jeszcze sobota to kawalerski brata
Wjechałem w najsłabszy kawałek, przejechałem tylko ok 400 metrów bo potrzebuję słomy i kończy mi się zboże, ziarno twarde ale potrzebuję 2-3 dni słońca aby było naprawdę suche
Mój bizon stoi już gotowy do żniw, przegląd trwał kilka godzin jedno łożysko, jeden pasek, jeden łańcuszek i dwa nożyki, nie ma co się rozczulać. Też najpierw jęczmień, więc gdyby coś wyszło będzie czas na naprawę. Żniwa to będą leciutkie nie napracuje się bizon, ani ja. Mogły by być dopiero w X bo taki na szczęście mam zapas zboża i słomy.
mój jeszcze nie gotowy założyłem nową stacyjke do poprzednia po pożarze była kiepska.założe jeszcze nowe jezdne łożysko na targancui chyba sito dolne.nie wiem co zrobić z silnikiem ogólnie jest ok oleju nie bierze ciśnienie jest tylko denerwuje mnie smuga z komina!filtry ok pompa ok wtryski tez sprawdzone.ktos mi mówił zeby przyspieszyć zapłon na pompie.
A u mnie Rekord rozwalony i jeszcze bardziej będzie
Androl szczęściarz Ja walczę z tematem już prawie miesiąc. Jeszcze z tydzień i myślę, że wszystko przejrzę.
Mój cs jest tak rozebrany że od przodu do tyłu można prawie przejść na stojaka:D ale myślę że w ciągu tygodnia max półtora go ogarnę i tak szybciej nic do koszenia nie będzie bo jęczmień jeszcze zielony
Co to jest ja ze swoim walczyłem parę lat .
Ja tam mojego smaruje i jadę.... Chyba że coś z nudów przed żniwami znajdę ...
wy to macie luksus , u mnie wszystko zielone...
Też bym chciał mieć taki "problem" o żniwach 2015 to ja będę pisał w wątku, ręce opadają.
po wizycie przy elewatorze na pewno...
U mnie zielone wszystko , jeszcze z 3 tygodnie nie prędzej
Dzisiaj wyjechałem w jęczmień, szło ładnie i gdy zostało 0.5 hektara jęczmienia do skoszenia 524 zgubiła sprzęgło i mam pierwszą awarię
dobrze poszukaj pod słomą, może się znajdzie
hehe również kosiłem dzis jęczmień 10% wilgotności za suchy kombajn ładnie pięknie śmiga az miło lecz pech chiał przyłapałem kamienia na leżakach i wywineło mi w ślimaku cały wał na którym osadzone są palce ... dziwne jak cholera że sprzęgło nie puściło na ślimaku ehh i również pierwsza awaria ... u nas żniwa oficjalnie rozpoczęte już nawet pierwsze kolejki zauważyłem z jęczmieniem
jak dzisiaj zaczołem młócić i znowu 516 nie zdaje egzaminu w moich pierdołach i jest na sprzedanie teraz młócę matadorem bez wspomagania lepszy od siłowni
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo