41 Ostatnio edytowany przez x2x (2012-12-03 22:11:03)

Odp: Własna firma

http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/ar … e-cytaty-z
przy węglu jest jeszcze problem akcyzy...

42

a co powiecie o stacji lpg oczywiscie dzialalnosc pozarolnicza

43

Każda działalność jest dobra pod warunkiem że klient kupi produkt który się oferuje ! a to powinno być poprzedzone wnikliwą analizą danego rynku.

44

nie rozumiem w jakim celu chcesz  rejstrować to wszystko z powodu 2-3 kombajnów ??  kupiłeś sobie 3 bo miałeś kaprys a teraz sprzedajesz bo jednak  twój pomysł nie wypalił  i gitara  tak robi  większośc handlarzy i  nikt im nic nie dowali ... bo w jaki sposób ?? że co zarabiasz ?  niech ci to udowodnią ,,,

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

45

Ale w takim przypadku to to była by już sprzedaż kombajnu używanego według papierów a nie lepiej negocjować cenę w imieniu ostatecznego klienta i brać od tego tylko prowizję ?

46 Ostatnio edytowany przez androl (2013-06-19 06:12:49)

....... nie bądź tak bojaźliwym chłopem który się własnego cienia boi.

47

Panowie czas odświerzyć temat  moze ktoś ma w domu kumatą księgową lub księgowego co poradzi na moją zagadkę

Obecnie pracuje w firmie X i jeste tam zatrudniony na czas nieokreślony  dostałem propozycje by w tej firmie  robić usługi typu spawanie napawanie  i parę innych zadań   mianowicie  potrzebowali by oni odemnie jakiś rachunek za wykonane usługi ale ja takowego nie mogę wystawić bo niby jak ?
opcja  była taka  że pracując w firmie X mogę otworzyć dodatkową działalność   owszem idzie taki ruch wykonać i mogę świadczyć usługi wszystkim poza firmą X  chore lecz prawdziwe ....
znów zwolnić się z firmy X i otworzyć działalność  i wskoczyć na to samo stanowisko jako podfirma  to nie chcą się za bardzo na takie coś zgodzić    z umową zleceniem jest problem  bo nie wiadomo jak to wszystko zformułować  bo jednego miesiąca przykładowo jest 2000zł  za fuchę a innego 6000 i trza by było  co chwile pisac inne umowy   może ktoś zna jakieś furtki lub coś podobnego ogarniał ?

dodam że to jest Korporacja  a nie wielka firma prywatna gdzie się można dogadac z dyrektorem na osobności tu wszystkim zarządza  Warszawa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

48

Jutro może żona wyjdzie ze szpitala to się zapytam jej

E 516 na części
Telefon 695 076 269

49

A coś Ty żonie zrobił?

50

http://fishki.pl/fishka,Hej-Aniolku,91019.html

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

51

Tym razem to nie ja, jutro wyjdzie dopiero

E 516 na części
Telefon 695 076 269

52

załóż firmę na żonę i po sprawie

53 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2015-07-15 00:40:53)

Czyżby niebawem miało się zażółcić na polach nie tylko od rzepaku? - http://technowinki.onet.pl/motoryzacja/ … ego/ymf8hb .

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

54

Panowie może ktoś mi kurde coś doradzi  albo wytłumaczy łopatologicznie bo jakoś zakumać tego nie mogę ...

Prowadzę firmę   jestem na ryczałcie  czyli płacę 8.5% od tego co zarobie jako podatek  dochodowy

czyli zarobiłem przykładowo 10tys  i na koniec miesiąca musze zapłaciś skarbówce  około 850zł  za darmo . do tego robie zakupy  płace podatek Vat 23% za wszystkie materiały jak każdy człowiek ok Ale boli mnie te oddawanie co miesiąc  ciężkich pieniędzy Wrrrrr...

Przechodząc na Vat  myślałem tak Zarobiłem na czysto 10tys ale brutto mam już 12300zł z czego 2300 to Vat ok więc to nie moje  musze i tak oddać
ale robie zakupy  za powiedzmy 4 tys  potrzebne  by firma funkcjonowała (paliwo części gazy itp )  z tych 4 tys brutto  mam 920 zł podatku vat  bo już zapłaciłem  tak czy inaczej państwu
czyli bilans miesięczny wygląda  do zapłaty Urzędowi tak
2300-920 =1380zł podatku Vat muszę odać na koniec miesiąca  ale do tego muszę nadal zapłacić podatek dochodowy w postaci 830zł  od sumy netto  Więc gdzie tu sens i logika  wchodzenia na Vat

I jakim kurde sposobem można wyłudzić vat z państwa  na grube miliony ?? bo tego nie kumam

55

Wyłudzić jest bardzo prosto. Jedna firma krzak wystawia fikcyjna fakturę na powiedzmy jakąś usługę innej firmie krzak i nie odprowadza vatu . Ta druga firma która rzekomo kupiła usługę występuje o zwrot vatu i tak z 10 tyś można wyłudzić 2.3 tyś . Cała zagwozdka w tym że ta pierwsza firma musi być na jakiegoś słupa bo skarbówka szybko komorników nasyła .

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

56

Wojtas masz pretensje a sam sobie wybrałeś ryczałt. Przejdź na zasady ogólne to se wszystko wrzucisz w koszta...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

57

Wiem wiem  że koszta można robić byle czym  ale tak jak by tego nie zwał to jawne oszustwo w biały dzień ale to ok 

tylko chodzi mi o ten podatek dochodowy .. że sie go cholernie dużo płaci w porównaniu do zarobków ...

58

Wojtek Laszek ma rację zastanów się czy dobrze zrobiłeś mam kolegę który ma firmę remontową ma 4 chłopaków i ma w tej chwili problemy żeby dostać jakikolwiek kredyt bo jest na ryczałcie. Myślał kupić domek może wybudować i jest w przysłowiowej kropce. nikt nie chce z nim rozmawiać z wyjątkiem ludzi z miasta ale od nich z daleka.

59

Kto by nie rządził to podatki zawsze będą. One i śmierć nas nie ominą

E 516 na części
Telefon 695 076 269

60

czyli co ? zdecydowanie  przejść na vat ??   bo niby jest on neutralny...