Odp: Własna firma
http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/ar … e-cytaty-z
przy węglu jest jeszcze problem akcyzy...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Własna firma
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/ar … e-cytaty-z
przy węglu jest jeszcze problem akcyzy...
a co powiecie o stacji lpg oczywiscie dzialalnosc pozarolnicza
Każda działalność jest dobra pod warunkiem że klient kupi produkt który się oferuje ! a to powinno być poprzedzone wnikliwą analizą danego rynku.
nie rozumiem w jakim celu chcesz rejstrować to wszystko z powodu 2-3 kombajnów ?? kupiłeś sobie 3 bo miałeś kaprys a teraz sprzedajesz bo jednak twój pomysł nie wypalił i gitara tak robi większośc handlarzy i nikt im nic nie dowali ... bo w jaki sposób ?? że co zarabiasz ? niech ci to udowodnią ,,,
Ale w takim przypadku to to była by już sprzedaż kombajnu używanego według papierów a nie lepiej negocjować cenę w imieniu ostatecznego klienta i brać od tego tylko prowizję ?
....... nie bądź tak bojaźliwym chłopem który się własnego cienia boi.
Panowie czas odświerzyć temat moze ktoś ma w domu kumatą księgową lub księgowego co poradzi na moją zagadkę
Obecnie pracuje w firmie X i jeste tam zatrudniony na czas nieokreślony dostałem propozycje by w tej firmie robić usługi typu spawanie napawanie i parę innych zadań mianowicie potrzebowali by oni odemnie jakiś rachunek za wykonane usługi ale ja takowego nie mogę wystawić bo niby jak ?
opcja była taka że pracując w firmie X mogę otworzyć dodatkową działalność owszem idzie taki ruch wykonać i mogę świadczyć usługi wszystkim poza firmą X chore lecz prawdziwe ....
znów zwolnić się z firmy X i otworzyć działalność i wskoczyć na to samo stanowisko jako podfirma to nie chcą się za bardzo na takie coś zgodzić z umową zleceniem jest problem bo nie wiadomo jak to wszystko zformułować bo jednego miesiąca przykładowo jest 2000zł za fuchę a innego 6000 i trza by było co chwile pisac inne umowy może ktoś zna jakieś furtki lub coś podobnego ogarniał ?
dodam że to jest Korporacja a nie wielka firma prywatna gdzie się można dogadac z dyrektorem na osobności tu wszystkim zarządza Warszawa
Jutro może żona wyjdzie ze szpitala to się zapytam jej
A coś Ty żonie zrobił?
http://fishki.pl/fishka,Hej-Aniolku,91019.html
Tym razem to nie ja, jutro wyjdzie dopiero
załóż firmę na żonę i po sprawie
Czyżby niebawem miało się zażółcić na polach nie tylko od rzepaku? - http://technowinki.onet.pl/motoryzacja/ … ego/ymf8hb .
Panowie może ktoś mi kurde coś doradzi albo wytłumaczy łopatologicznie bo jakoś zakumać tego nie mogę ...
Prowadzę firmę jestem na ryczałcie czyli płacę 8.5% od tego co zarobie jako podatek dochodowy
czyli zarobiłem przykładowo 10tys i na koniec miesiąca musze zapłaciś skarbówce około 850zł za darmo . do tego robie zakupy płace podatek Vat 23% za wszystkie materiały jak każdy człowiek ok Ale boli mnie te oddawanie co miesiąc ciężkich pieniędzy Wrrrrr...
Przechodząc na Vat myślałem tak Zarobiłem na czysto 10tys ale brutto mam już 12300zł z czego 2300 to Vat ok więc to nie moje musze i tak oddać
ale robie zakupy za powiedzmy 4 tys potrzebne by firma funkcjonowała (paliwo części gazy itp ) z tych 4 tys brutto mam 920 zł podatku vat bo już zapłaciłem tak czy inaczej państwu
czyli bilans miesięczny wygląda do zapłaty Urzędowi tak
2300-920 =1380zł podatku Vat muszę odać na koniec miesiąca ale do tego muszę nadal zapłacić podatek dochodowy w postaci 830zł od sumy netto Więc gdzie tu sens i logika wchodzenia na Vat
I jakim kurde sposobem można wyłudzić vat z państwa na grube miliony ?? bo tego nie kumam
Wyłudzić jest bardzo prosto. Jedna firma krzak wystawia fikcyjna fakturę na powiedzmy jakąś usługę innej firmie krzak i nie odprowadza vatu . Ta druga firma która rzekomo kupiła usługę występuje o zwrot vatu i tak z 10 tyś można wyłudzić 2.3 tyś . Cała zagwozdka w tym że ta pierwsza firma musi być na jakiegoś słupa bo skarbówka szybko komorników nasyła .
Wojtas masz pretensje a sam sobie wybrałeś ryczałt. Przejdź na zasady ogólne to se wszystko wrzucisz w koszta...
Wiem wiem że koszta można robić byle czym ale tak jak by tego nie zwał to jawne oszustwo w biały dzień ale to ok
tylko chodzi mi o ten podatek dochodowy .. że sie go cholernie dużo płaci w porównaniu do zarobków ...
Wojtek Laszek ma rację zastanów się czy dobrze zrobiłeś mam kolegę który ma firmę remontową ma 4 chłopaków i ma w tej chwili problemy żeby dostać jakikolwiek kredyt bo jest na ryczałcie. Myślał kupić domek może wybudować i jest w przysłowiowej kropce. nikt nie chce z nim rozmawiać z wyjątkiem ludzi z miasta ale od nich z daleka.
Kto by nie rządził to podatki zawsze będą. One i śmierć nas nie ominą
czyli co ? zdecydowanie przejść na vat ?? bo niby jest on neutralny...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Własna firma
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo