Odp: Pomysł na biznes na wsi
Jesli maja duzy obrot i wgl to tylko i wylacznie miec na wlasnosc wage.. Bo przy duzych ilosciach moga ukrecic na masie...
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pomysł na biznes na wsi
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jesli maja duzy obrot i wgl to tylko i wylacznie miec na wlasnosc wage.. Bo przy duzych ilosciach moga ukrecic na masie...
wystarczy zakupić płyty najazdowe takie jakie ma ITD, i auto zważysz nawet na polu...
i co z tego, że zważą, jeśli waga bez legalizacji, i placki najazdowe ważą tylko oś to suma pomiarów osi daje bardzo duży błąd. potrzebna jest długa waga na cały skład. wagi staniały i za 60-tonową z płytą 14metrów trzeba zapłacić 36 netto + fundament
widziałeś jak krokodyle ważą tira? a legalizację zrobi każda firma zajmująca się tym tematem...
Jak by było kilku chętnych to już warto właśnie taką stacjonarną na tira. Rok temu dzwonił gościu że chciał by wysuszyć kukurydzę bo tu to tam się trochę wysypało z tira i na początek z 20 ton by było... Takie to skur...yny z tych kierowców...
laszek ,lepszy numer ci powiem, jak to koleś z tira sypnoł łyche piachu na dno łudki,która była potem załadowana rzepakiem, dodam tylko że była to łycha fadromy,(może nawet dwie) a jaki przy tym kwas w skupie wypłynoł...
Ja mam zamiar robic usługi rolne swoim sprzętem,zobacze jak to sie powiedzie...
M.in: co masz zamiar robic?
orka ,prasowanie,koszenie łąk i pastwisk,siew,talerzowaniezwózka bel z pola,owijanie kiszonki,i różne uprawy w3iosenne i pożniwne tj.gruberowanie itp.
To musisz na niezly teren wyskoczyc
u nas na szczęście terenu nie brakuje,tylko ciągnika
To kupuj tego forszaja.
Spokojnie,jak znajde okazje to kupie
Popek, a co z opodatkowaniem, nie dawno byłem na szkoleniu ODR i nie wyglądało to różowo...
dawno nie było różowo i sie nie zapowiada,tak czy siak coś trzeba robić.
mam pomysł zeby kupic cos takiego http://olx.pl/oferta/silos-zbozowy-150t … 7;promoted do tego wage najazdowa i zacząć handlowac zbozem. Jakby sie jeszcze udała podłapac kontakt z jakąś wieksza firma i za prowizja np 10zł/t handlowac pod nich
10zł/tone to te silosy by ci sie zwracały conajmoej 10lat. A gdzie zarobek? Też o tym myślałem ale pdpuścłem bo z ceną tp teraz lotto.
gdyby kupił we zniwa mysle ze 550 za pszenice to teraz za 600 sprzedałby więc 50 mozna spokojnie zrobic, ale jak piszesz loteria z cenami.
Tam gdzie woziłem ostatnio wujkowi to skup ma miejscowy ale pod marka PMN ciekawe ile mu prowizji daja?
Trzeba mieć dryg do handlu, żeby się jeszcze wepchać w ten rynek. Kolega z klasy w TR który wszedł w ten biznes na początku lat 90-tych, obecnie potentat. Zaczynał jednak małymi kroczkami.
Trzeba mieć dryg do handlu, żeby się jeszcze wepchać w ten rynek. Kolega z klasy w TR który wszedł w ten biznes na początku lat 90-tych, obecnie potentat. Zaczynał jednak małymi kroczkami.
Dryg i kasę
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Pomysł na biznes na wsi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo