Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Nie wiem czy jęczmienia ozimego nie przechowam, bo cena może w tym roku podskoczy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 82 83 84 85 86 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wiem czy jęczmienia ozimego nie przechowam, bo cena może w tym roku podskoczy?
Woźniak qq 440 netto
to się z kontraktem na 360 netto u Frankiewicza ***..... niema co !!!!!
Pietia napisał/a:Woźniak qq 440 netto
to się z kontraktem na 360 netto u Frankiewicza ***..... niema co !!!!!
tylko od tej kwoty należy odjąć koszty transportu do Lasocic w moim przypadku to 10 zł od tony
W poniedziałek sprzedałem jęczmień po 550 netto.
Dziś na targu było dwóch ze świeżym jęczmieniem, drobniutki, cenili po 80zł/q na razie to jednak cena kosmos. Ludzie oglądali z ciekawości, taka cena to myślę, może późną jesienią. Każdy mówi że ma zapas zboża.
Ogólnie to chyba warto kto może powstrzymać się ze sprzedażą zbóż po żniwach.
Właśnie pojechała krowina za 5 zł brutto, mam jeszcze kilka świnek po 100kg, ale po 3,8 nie oddam.
Na aucie miał trzy loszki po 200-250kg za które dał 900zł. Za knurka 160 kg dał 191zł.
Jak likwidowałem stado loch na początku zeszłego roku to lochy szły od 900 do 1200 zł za sztukę , a na knury kiedyś był taki okres że za 100 zł nikt nie chciał tego kupić .......
u nas tucznik 4.0 zł , Pini gromi rynek u nas w okolicy, co chca to robią, ceny zmienne są. Maciory płacą teraz po 2,6 zł /kg
dzwoniłem do mieszalni w Czarnocinie to za jęczmień zaoferowali 530netto to ich wyśmiałem tłumaczyli się tym że na razie nie wiedzą jak będzie sypać i w którą stronę pójdą ceny
Właśnie pojechała krowina za 5 zł brutto, mam jeszcze kilka świnek po 100kg, ale po 3,8 nie oddam.
Na aucie miał trzy loszki po 200-250kg za które dał 900zł. Za knurka 160 kg dał 191zł.
Ceny bydła macie podobne, sąsiad wczoraj sprzedał krowę po 5 zł a byka hf po 6,10 zł za świnki natomiast tanio wam płacą.
Jak u Was z cenami nawozów ? u mnie po wcześniejszych spadkach zaczynają się znowu małe podwyżki. Polifoskę 6 spanikowałem i kupiłem po 1670 zł/t a zaczyna dochodzić już do 1700.
Mi własnie dziś przywieźli zamówioną w maju Polifoskę 6. Cena 1550 netto.
yara pk 12-24 Mgo S Ca 1130 netto
po ile u wasz zboza? ja pszenżyto bede zmuszony sprzedac po 450 netto
żyto i pszenżyto 500 netto, pszenica 600
saletra kupiona po 1035 netto
Żyto 500 ,pszenżyto i jęczmień 550 , ceny netto albo gotówka .
No to cena rewelacja, u nas jeden kosił w niedziele żyto to z działki 7 ha nakosił jakieś 10-11 ton więc wynik super
to tylko u mnie ceny do dupy...
Ceny z wczoraj Agromat Braszowice
Netto
Pszenica paszowa 600
kons 630
Pszenżyto, jęczmień paszowy 535
Jęczmień browarny tylko w kontraktach 730
Strony Poprzednia 1 … 82 83 84 85 86 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo