561

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

Zapytajcie w Agromie Wągrowiec

E 516 na części
Telefon 695 076 269

562

fakt cisza na forum,ja już swoją odpaliłem,musiałem wyczyścić linkę gazu bo się zatarła,mam w planach zrobić odrzutnik ale chyba braknie czasu,już mam przerobione koło to duże na sieczkarni,dorobiony jeszcze jedno koło pasowe na pasek 22 koszt 450zł, chciałem kupić od marala ale nie spotkałem a jak było to za 2000zł. sam wirnik też mam zrobiony aby teraz tylko go zamontować a to nie takie proste

563

czasu pewnie jak zawsze zabraknie jak deszcz nie spadnie do pod koniec tygodnia zacznie sie cięcie

564

A po co Ci odrzutnik?

565

Ile one palą na godzine roboty¿?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

566

Tak od 20 do nawet ponad 30l na godz.wiadomo wszystko zależy od tego kto kosi co kosi i na jakim polu.

567 Ostatnio edytowany przez bamreras (2015-08-20 14:51:26)

To teoretycznie wsadzając go do ciągnika musiałby zaorać od 1.25 do 2ha. Tylko w wieczorami on chodzi na pełnej pi....e a w ciągniku niekoniecznie.....

568 Ostatnio edytowany przez koseś (2015-08-23 12:16:29)

Panowie potrzebuję regulator napięcia do sieczkarni , czy w ciągnikach są te same alternatory?  Czy można je regulować http://sklepthu.home.pl//mysklep/images … 4589_1.jpg

569

50 zł taki sam 24volt  z tego co wiem to bez regulacji

Leszek   dla kolegów'

570

w sieczkarni pali około 18l a w ci.aągniku do 18

571

No.. Tylko i tak dupa bo za mało. Trza szukać mocniejszego konia.  Tak z 180-240KM.....

572

ja mam zamontowaną tarkę, gniotownik z marala i tak w dobrej kukurydzy to mu te 100 kucy brakuje i trzeba wolniej jeździć, ale w tym roku przemęczenie mu nie grozi bo qq połowę niższa

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

573

Ja już kolejny sezon nie mogę się zebrać aby dołożyć turbinę , a wczoraj rozebrałem tłoczki na przyśpieszaczu bo olej się lał strumieniem .

574

witam mam taki problem z281 grzeje mi się strasznie skrzynia posuwu. Wiec rozebrałem wymieniłem wszystkie łożyska i uszczelnienia , wszystko umyłem i zalałem świeżym olejem a po 15 minutach jej się dotknąć dalej nie da . Obudowa tak od strony silnika jest gorąca  czyli to sprzęgiełko chyba... Czy miał  kros taki problem? I wie jak sobie z tym poradzic ? pozdrawiam

575

A nie ślizgają się tarczki ?

576

Dokręcałem "trochę" bo brałem to pod uwagę ale nie wiem jaki powinien być tam luz na neutralnym .
Ale jak wciąga kuku to raczej sie nie wyłącza posuw gardziela  .

577

kraniu napisał/a:

witam czy robił ktoś hamulce w 281 jak? sie za nie zabrać

Dołączam sie do tematu . a mianowicie nie hamuja mi Sprawdziłem cylinderki były troche zapieczone wiec je obruszalem . niby teraz sie ruszaja ale i tak nic prawie nie hamuja . odpowietrzalem je ale cos im Brakuje . Wymienialem tez pompke hamulcowa ? wydaje mi sie ze kiepsko odpowietrzam jak to dobrze zrobic ? Czy musze wymieni cylinderki bo  okładziny sa dobre . Sieczkarnia ma w tym roku 750 mtg jestem jej 2 włascicielem ! Prosze o pomoc

578

za mocno są przesmarowane okładziny. Albo je przypal albo dokładnie wymyj

579

moja księgowa(żona) po 3 latach cięcia QQ usługowo stwierdziła ze może warto nabyć taką maszynę. przerobiłem watek od początku i nie do końca wiem czy warto wziąć 281 czy może jakaś dwurzędówkę?do cięcia byłoby 6ha QQ ,4 żyta i 18 łąk(6x3) bo po zakupie takiej maszyny wszystko w pryzmę. Wątpliwości moje dotyczą cięcia traw bo jesteście w tej kwestii podzieleni. i czy w gęstej QQ w rozstawie 50 cm da sobie rade? czy macie też jakieś doświadczenie z dwurzędówkami?

580

A masz jakąś dwurzędówkę na rozstaw 50cm?