Odp: Woda w Oleju
Zapytałem bo nie masz w opisie. Tak jak mówiłem najszybciej i najtaniej będzie właśnie to sprawdzić. Jak ciągnik wieki jeździ na wodzie to korodują. Ja po dwóch latach od zalanie płynem miałem mimo to taki przypadek.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Woda w Oleju
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zapytałem bo nie masz w opisie. Tak jak mówiłem najszybciej i najtaniej będzie właśnie to sprawdzić. Jak ciągnik wieki jeździ na wodzie to korodują. Ja po dwóch latach od zalanie płynem miałem mimo to taki przypadek.
Jaki jest olej czy się pieni?
Olej wygląda normalnie, nie pieni sie
A to nie jest normalne?
Zrobi się ciepło problemu nie będzie. To tylko kropla.
Jak się nie pieni i nie jest siwy to nie ma problemu.
Witam mam problem z ciągnikiem forschnit zt 303 olej przedostaje się do chłodnicy wymieniłem uszczelki i wymienik .Po zapaleniu ciagnika wyżuca wodę z chlodnicy.
Albo pęknięta tuleja lub głowica albo coś schrzaniłeś przy uszczelkach....
u mnie pękła tulej i tez miałem olej w chłodnicy
Witam,mam problem z woda w oleju,od czasu kiedy silnik został przegrzany,ale tylko gdy silnik nie pracuje,podczas pracy nic sie nie dzieje,ale chyba dmucha lekko kompresją do wody.
Myśle ze to uszczelka pod glowicą,ale co może jeszcze być przyczyną? Pozdrawiam.
brok?
a tam są jeszcze te korki w głowicy pod pokrywą? jak sie nie myle,dzieki że mi przypomnialeś.
jak miałeś przegrzany to mogła pęknąć tulej u mnie tak było
A co jeśli przy odpaleniu wyrzuca kominem no i woda w oleju też jest .
uszczelka lub tuleja
Faktycznie uszczelka
Tuleja terz była pęknięta tak na wysokości 1 centymetra od górnej krawędzi i biegło w poprzek na jakieś 15 cm ale już bryka Dobra rada przy wymianie uszczelki pod głowicą słuchajćie wskazówek Piotra K dokrecać rozgrzać i od nowa najlepiej ze 2-3 razy jest trochę roboty ale warto.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Woda w Oleju
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo