Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
U nas jest kolo co bierze na pniu po 2000, ale wszyscy czekają na żniwa i co potem, plon zapowiada się nieciekawy.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas jest kolo co bierze na pniu po 2000, ale wszyscy czekają na żniwa i co potem, plon zapowiada się nieciekawy.
pszenica ozima w ZAPROL 1600zł netto: Matrix, Jantarka, Bamberka, Arkadia, Lawantus, Ozon.
To chyba najtańszy materiał siewny jaki znalazłem w okolicy. Zamówiłem u nich Arkadię.
cena za mareriał masakra 1800-2100
ptanie jaka jest wysokośc dofinansowania w tym roku do ha ?
80 zł
U nas w c1 1500-1700/tone
Hondie płaciłem po 2200 zł tona
Pszenica od 600-630 brutto. Ale tą wyższą cenę uzyska się dopiero jak gluten, będzie 30 i w górę... Robił ktoś już próbę pszenicy w tym roku?
robiłem próba wyszła ok jak zawiozłem przyczepe to już paszówka...
kukurydza 440netto przy wilgotnosci 30% już u nas zaczynaja kosic
Arkadia - gluten 32, białko 14, gęstość 81. Właśnie sprzedałem jeden transport po 670 netto.
Kto tyle płaci?
Goodmils Grodzisk Wielkopolski
Śruta sojowa nie pamiętam już kiedy była tak tania, dziś mi dowiozą po 1750 zł/t i to pewna od lat z tego samego źródła.
Sprzedałem troszkę bydła. W moim rejonie wszyscy handlarze zawaleni bydłem, nie nadążają odbierać. Mówią że ludzie wyprzedają bo nie mają czym karmić, na szczęście mnie to na razie nie dotyczy.
Krowy HF, skóra i kości - jak to hf - 1500zł/szt
Odsadki LM z wycieleń styczeń-luty - 3000zł/szt i poszły na włochy.
ja jestem tym szczęśliwcem który ma połowę planowanej kukurydzy i do następnej kukurydzy nie wytrzymam szans nie ma.
W jakiej wadze te odsadki ?
od 250 do 300 - zależy z którego miesiąca wycielenie ale poszły po 3 tyś za sztukę niezależnie czy mniejszy czy większy.
Czyli cena w okolicach 10zł/kg?
Agrolok ma w ofercie wysłodki peletowane po 776zł/tona lokko Kłodzko
Czyli cena w okolicach 10zł/kg?
jeśli przeliczymy te największe (300kg) to tak wychodzi, ale patrząc na takiego 260 kg to mamy 11,5zł/kg.
Gdybym sprzedał je do dalszego opasu w PL to dawali mi 2500zł/szt.
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo