Odp: Problem z pompa podnosnika w 303
Ktoś mi powiedział, że tam wlewać olej przekładniowy ... a tutaj hydrauliczny ... Czy jakikolwiek hydrauliczny, czy jakis specjalny ?
Marek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Problem z pompa podnosnika w 303
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ktoś mi powiedział, że tam wlewać olej przekładniowy ... a tutaj hydrauliczny ... Czy jakikolwiek hydrauliczny, czy jakis specjalny ?
nalej najlepiej przekładniowy bo jak masz drugi ciągnik ze wspólną hydrauliką i skrzynią i przyczepe którą ciągasz dwoma i kiprujesz to żeby oleje ci sie nie mieszały.
9 lat temu też wiedziałem tyle co ty
masz racje pytaj . 20 lat do tyłu to 303 mało kto widział , a naprawy to było wyzwanie i sobie każdy dał radę choć nie było łatwe, trzeba chcieć się uczyć i nie koniecznie ta wiedza musi być podana pod nos , na forum to wszystko jest napisane dawno temu i trzeba tylko poczytać .
No śmieszne bardzo. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to się nie odzywaj !
Jak będziesz tworzył układy hydrauliczne sterowane elektrycznie i programowalne w cykle powtarzalne oraz automatyczne to będziesz mógł mi takie uwagi robić ! Ale puki nie wiesz że do przekładni leje się olej przekładniowy a do hydrauliki olej hydrauliczny to cierpliwie przeczytaj nie kiedy ironiczne posty na swój temat ! O specyfikacji nie będę pisał gdyż nie wiadomo do jakiej pracy będziesz używał swojego ciągnika .
No właśnie mam drugi ciągnik Ursus c 360 i on też pracuje z tą przyczepą. Dobre spostrzeżenie. Widzisz, nie wiedziałem, że Fortschritt ZT 303 ma osobny układ do podnośnika, ale że jest tak samo jak w 60-tce. Zauważyłem, że w skrzyni brakuje 10 litrów oleju, wlałem i myślałem, że po sprawie. A tu niespodzianka . Jutro zajmę się tym i dokupie olej ten sam co mam w skrzyni w 60-tce. Czy w tym dodatkowym zbiorniku, lub gdzieś obok niego jest jakiś bagnet do sprawdzania poziomu oleju ?
Ten wątek przeczytałeś ? http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=291&p=1
wlew i miarka pod małą pokrywką w masce tuż przed przednią szybą,
czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, FF jest encyklopedią forsza.
Znalazłem wlew oleju ... dekiel na 4 śruby, a w środku filtr oleju. Wlałem 30 litrów oleju przekładniowego ... Wszystko działa, jak należy, ale ... kiper od przyczepy nie chce opadać. Co może być przyczyną ?
Dolałeś do Hydraulicznego Przekładniowy?
panowie mam taki problem że na nierozgrzanym oleju pługi 4-skibowe obrotowe podnosi szybko i wysoko a kiedy olej się rozgrzeje to pługa czasami wogóle nie da się podnieść ani obrócić pomoże ktoś? olej wlany nowy hydrauliczny
pług za ciężki, albo pompa słaba.
jak na zimnym podnosi to najprędzej pompa albo zawór.
jak się rozgrzeje olej to podnosi ale słabo i trzeba dużo gazu mu dać a na zimnym oleju podnosi wyżej a o jaki zawór Ci chodzi?
Rozgrzany olej jes rzadki i stara za dobrze dotarta pompa nie daje rady.
wymień pompe
No ok ale dlaczego pompa ma siłę obrócić pług tylko do połowy a potem stoi i ani go w jedną ani w drugą
Podłącz zegar ciśnieniowy pod wyjście hydrauliki i wskazanie da Ci odpowiedź czy pompa żyje, czy nie.
a możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się filtr oleju od tego układu hydraulicznego oraz jaki dokładnie powinien być tam wlany olej? chodzi mi o gęstość
a tak wogóle to żeby zdjąć pompę to najpierw trzeba zdjąć przystawkę od przedniego napędu?
Filtr jest pod korkiem wlewu , do wymontowania pompy nie trzeba demontować przystawki opis jest w dziale "zrób to sam"
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Problem z pompa podnosnika w 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo