1,721

Odp: Pszenica

moze nie na temat ale spytam tu.mam siewnik 2,7 poznaniak i teraz rozciągem go do 3m ile obrotów musze dodac do próby kreconej?
no i jak wykonać znaczniki hydrauliczne żeby składaly sie do pionu?

1,722

podziel 33metry przez obwód Twojego koła wyjdzie Ci ile razy musisz zakręcić.

1,723

Kryste Panie ile¿? Za kawałpompki, blachy i manometru? Tosz to rosbój w biely dzień......
Co do pomysłu to podziękować mojemu wujkowi. On tak zaprawia, ja jeszcze żyje betoniarką 250l. Niedawno sprawiłem sobie nówke żmijk3 to może spróbujemy tego sposobu. Napewno wygodnie i szybciej.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,724

Co powiecie na ostatni pomysł? Nie wyjdzie za duże zużycie zaprawy, jak by wolno z auta sypał?

1,725

Nikt nic nie napiszał bo szkoda słów..... Zaprawe wciągnie ci moment, a zboźe b3dzie mokre jak sk..syn

1,726 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-09-15 20:35:05)

Stachu wsyp ziarno do siewnika i wlej konewkę  wody z zaprawą....
A co do wilgotności ziarna to ja leję na 40kg nasion ponad litr cieczy zazwyczaj 0,5 l  rozcienczonej zaprawy  i około 0,7 nawozu.... MOkre jak cholera prze ale po paru godzinach wraca do normy w końcu to jakieś 2%

1,727

jaki nawoz dajesz/

1,728

Dynavit od kilku lat

1,729

Przywiozłem dziś dziś linusa rok po centrali zobaczymy jak wyjdzie. Tak zachwaliliście to i ja pomyślałem o nim tongue

1,730

Mój linus już posiany smile

1,731

Mój na środę ma dojechać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,732

ja posiałem luliusa, na arkadie i sailora jeszcze nie zorane, a przyszły tydzień zajety i ne wiem czy sie wyrobie

Rolnik z powołania:-)

1,733

Ja mam wapno rzucone zgruberowałem ze 2 hektary i tak wlało, że ledwo wyjechałem z pola. Nawozów jeszcze nie mam może jutro pojadę. A do siania jeszcze daleko, jednak nie przejmuję się za bardzo, .

1,734

hehe u was ju posiane a w moich okolicach nieliczni orają  bo nikt nie widzi sensu siać w taą suszę ... nic kompletnie nie rośnie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,735

ja ju po sianiu, zasialem linusa po kukurydzy

mdw

1,736

Ja wczoraj zacząłem siew od Linusa i stop orkiestra, pada

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,737

wkońcu pada .... alleluja

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,738

mam zamiar pod koniec listopada testowe 35arów zasiać pszenicy tybalt. Zobaczymy jak sie spisze jako przewódka.

1,739

ja dzisiaj skończyłem siew pszenicy zobaczymy czy powschodzi

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

1,740

ja dzis  orałem.chciałem dodac filmik ale nie umiem