Odp: Pszenica
moze nie na temat ale spytam tu.mam siewnik 2,7 poznaniak i teraz rozciągem go do 3m ile obrotów musze dodac do próby kreconej?
no i jak wykonać znaczniki hydrauliczne żeby składaly sie do pionu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
moze nie na temat ale spytam tu.mam siewnik 2,7 poznaniak i teraz rozciągem go do 3m ile obrotów musze dodac do próby kreconej?
no i jak wykonać znaczniki hydrauliczne żeby składaly sie do pionu?
podziel 33metry przez obwód Twojego koła wyjdzie Ci ile razy musisz zakręcić.
Kryste Panie ile¿? Za kawałpompki, blachy i manometru? Tosz to rosbój w biely dzień......
Co do pomysłu to podziękować mojemu wujkowi. On tak zaprawia, ja jeszcze żyje betoniarką 250l. Niedawno sprawiłem sobie nówke żmijk3 to może spróbujemy tego sposobu. Napewno wygodnie i szybciej.
Co powiecie na ostatni pomysł? Nie wyjdzie za duże zużycie zaprawy, jak by wolno z auta sypał?
Nikt nic nie napiszał bo szkoda słów..... Zaprawe wciągnie ci moment, a zboźe b3dzie mokre jak sk..syn
Stachu wsyp ziarno do siewnika i wlej konewkę wody z zaprawą....
A co do wilgotności ziarna to ja leję na 40kg nasion ponad litr cieczy zazwyczaj 0,5 l rozcienczonej zaprawy i około 0,7 nawozu.... MOkre jak cholera prze ale po paru godzinach wraca do normy w końcu to jakieś 2%
jaki nawoz dajesz/
Dynavit od kilku lat
Przywiozłem dziś dziś linusa rok po centrali zobaczymy jak wyjdzie. Tak zachwaliliście to i ja pomyślałem o nim
Mój linus już posiany
Mój na środę ma dojechać.
ja posiałem luliusa, na arkadie i sailora jeszcze nie zorane, a przyszły tydzień zajety i ne wiem czy sie wyrobie
Ja mam wapno rzucone zgruberowałem ze 2 hektary i tak wlało, że ledwo wyjechałem z pola. Nawozów jeszcze nie mam może jutro pojadę. A do siania jeszcze daleko, jednak nie przejmuję się za bardzo, .
hehe u was ju posiane a w moich okolicach nieliczni orają bo nikt nie widzi sensu siać w taą suszę ... nic kompletnie nie rośnie
ja ju po sianiu, zasialem linusa po kukurydzy
Ja wczoraj zacząłem siew od Linusa i stop orkiestra, pada
wkońcu pada .... alleluja
mam zamiar pod koniec listopada testowe 35arów zasiać pszenicy tybalt. Zobaczymy jak sie spisze jako przewódka.
ja dzisiaj skończyłem siew pszenicy zobaczymy czy powschodzi
ja dzis orałem.chciałem dodac filmik ale nie umiem
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo