Odp: turbo doladowanie
aha. a te z ursusów czwórek kręcą się?? pytam tych co pozakładali? od leylanda ma złą charakterystykę i moc dopiero czuć powyżej 1700obr
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
aha. a te z ursusów czwórek kręcą się?? pytam tych co pozakładali? od leylanda ma złą charakterystykę i moc dopiero czuć powyżej 1700obr
to połowa z was ma turbinki w forszajach?
Noooo...
Krzysiek to jednak turbo w forszu jest ok., bo zacząłem wątpić po tym jak koledzy zaczęli sprzedawać. Mój 303 ma zdrowy silnik i mam ochotę go uturbić.
Ja nie narzekam. Wywaliło mi raz uszczelkę ale przyczyną było złe ustawienie tuleji a nie turbina. Po za tym ilu z was wymieniało uszczelki mimo braku turbiny???
Trzeba założyć i się przekonać....
Jak panowie sądzicie turbinka z leylanda 4CT107 nada się do forsza czy raczej nie bedzie się chciało to zgrać przez mniejszą pojemność tego leylanda w stosunku do ify
spróbować można ja jak znajdę chwile czasu to założę od 80
Czytaj trochu wyżej.....
Pojemność nie jest tak istotna ja wirkiki po stronioe spalin. Te różnią się od siebie w turbinach z silników 4 i 6 garowych..
Gdzie Panowie porobiliśćie wolne spływy z turbin? może jakieś fotki z umiejscowieniem. Ja swoją myślałem dać wyżej trochę jak silnik i spływ dać w klawiaturę,
Może na końcu tłumnika?
Korek trzymający sprężynę filtrze oleju na dole przy ramie
Albo do bąka...
nie ma tam żadnego ciśnienia oleju że olej swobodnie spłynie? Na końcu tłumika najlepiej niech bedzie widać żę coś się dzieje:D
Ciśnienie oleju jest za kulką którą trzyma sprężyna. KIlka osób tak ma.
Fujitsu Od czego turbo?
Trałio się z liaza takie jak ma kolega Polum jest kawał złomu
moje turbo ładuje do 0,7 max ale strasznie gwiżdże jak się szybko nogę z gazu zdejmie .... ma tak ktoś? i czemu tak? jakiś zawór potrzebny ?
0.7 to jest ok a że gwizda to wina luzu na wirniku
od nowości tak ma ... myślałem , że za mała do kermita i temu tak robi... jak by był luz to by chyba olejem rzygała , a wszystko suche jest ...
zależy od turbiny. Nowe nie nie biorą a luz mają....
to znaczy że długo nie pochodzi ?
Spływ u mnie poszedł do dekla od klawiatury,co do gwizdu to tak ma być. Dobre są te turbiny tylko szkoda że silniki od nich padają .
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo