Odp: CASE Magnum
7dych
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » CASE Magnum
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
7dych
Znajomy ma dokładnie ten model od ponad 10 lat i jest zadowolony bo jak twierdzi w tej kasie [też wtedy dał ok. 70 zeta ale w Niemczech ] nic tak twardego by nie kupił a pole ma glina i góry ponad 200ha.
Gratulacje i do roboty.
Piękna maszyna Marku gratulacje
mpopis szczerze mówiąc piękna maszyna ale te 9tys mtg to trochę mało ... na te latka .. jak na takiego byka to przynajmniej 2 z przodu ) ale chodził i dzielnie znosił baty nadal będzie
Gratuluję,ładnie wygląda.
Kawał ciągnika niech dobrze służy
mpopis szczerze mówiąc piękna maszyna ale te 9tys mtg to trochę mało ... na te latka .. jak na takiego byka to przynajmniej 2 z przodu ) ale chodził i dzielnie znosił baty nadal będzie
u mnie kolega ma nh 7040 10lat od nowości spore gospodarstwo i ma 3500mt tyle że chodził w szerokich maszynach to godzin nie na robił ale hektarów przerzucił .Marku gratuluję zakupu niech służy
Zapoznajcie się z tekstem jaka potęga stare traktory
Kiedyś robili maszyny. Sąsiad ma MX 175 i ma prawie 30tyś mtg od nowości i dopiero teraz zaczyna się skarbonka. Silinik oleju nie bierze! W silniku tylko wtryski i pompa była robiona z winy naszego zj.... paliwa + pompka zasilająca. Chodzi jak ta k... Fajnie wymyślili z przebiegiem. Ktoś jak się nie zna to powie, że ma 9800MTG ale ma 29800Mtg bo każde pęknięte 10tysi MTG jest oznaczone małą kreską i liczone jest od nowa.
Panowie co myślicie o tym ciągniku , jakieś opinie , sugestje http://olx.pl/oferta/case-international … 7c4043b714 .
Jestem ciekawy przy ilu w nim zeruje się licznik bo w renault to przy 10000MTG i czasami czy to jego drugie 10.000.
lepszym wyborem jest seria 72**, sa troche drozsze, ale jesli stan jest dobry to czemy nie. Licznik eruje sie po 10 000.
nie znam marki ale wydaje mi się że zamiast oryginalnych wieszaków ktoś wsadził zwykłe łączniki centralne...
To znaczy że u wszystkich producentów zeruja się liczniki na 10.000 ?
Panowie co myślicie o tym ciągniku , jakieś opinie , sugestje http://olx.pl/oferta/case-international … 7c4043b714 .
koledzy mają 3 sztuki pracownicy je katują i 3 rok zabić ich nie moga , uważam że to bardzo dobre i wytrzymałe maszyny .już kiedys pisałem .na serwisie CASE u OSATKOWSKICH na naprawę skrzyni biegów a na przebieg miał 44 000 godzin u pierwszego własciciela i po naprawie drogiej nie myślał go sprzedawać,
w łowickim to mieszkają oszuści 2 razy dałem się nabrać 3 razu nie będzie.
Pietia wrzucił artykuł o case7250 i na koniec było że wadą ciągnika jest mały zbiornik paliwo mianowicie 360l i że nie starcza na 12godzin pracy. Jakby była to prawda to jest to ciągnik tylko na duże areały.
Panowie może ktoś mi wytłumaczyć jak działa skrzynia w tych ciągnikach. Przeczytałem ten wątek i raz było, że biegi są na linkę, a raz że dźwignia od tego powershiftu.
Ogólnie wymieramy grypę i później używamy dźwigni powershft do jazdy, a jak z rewersem w tych ciągnikach? Kabiny chyba wszystkie serie 7xxxmiały takie same w środku.
jak dożyję do wieczora to wrzucę fotki całego pulpitu bocznego 3 lata pracowałem na takim traktorze 7240..... skrzynia to jest bajka linka do zmiany biegów pasuje po małych modyfikacjach od komarka od sprzęgła
Bo tam chyba w środku wszystkie z serii 7xxx miały tak samo w środku? Ciekawi mnie budowa, bo od tego zależy koszt ewentualnej naprawy, bo nie wiadomo co się trafi. No i trzeb wiedzieć choć trochę co do czego..
osobiście bardziej mi się podoba NH G170(8670)-G240(8970). Gabarytowo i mocowo to samo - nie wiem jak z wytrzymałością.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » CASE Magnum
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo