Temat: wyprawa za granice po sprzęt
Jak w temacie , myślę na wyprawą na zachód po sprzęt , ciągnik , kombajn . I tu moje pytanie czy to sie opłaca? Mam transport ale nie mam kompletnie pojecia jak sie za to zabrać i gdzie jechac .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » wyprawa za granice po sprzęt
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie , myślę na wyprawą na zachód po sprzęt , ciągnik , kombajn . I tu moje pytanie czy to sie opłaca? Mam transport ale nie mam kompletnie pojecia jak sie za to zabrać i gdzie jechac .
Chcesz to podsunę ci firmę blisko granicy gdzie mają sporą maszyn nawet przeglądałem u nich coś dla siebie w firmie tej myłem kombajn aby na granicy nie czepiali się choć nie potrzebnie bo na granicy wystarczył załącznik.
Byłem ostatnio w serwisach i drogo jak sk...
Popatrz tu www.merkantil.de wysyłają na cały świat tanio nie jest ale jak ciągnik ma 16 tyś mtg to tyle piszą ostatnio mieli renault ares 16500 mtg a u nas w kraju ta sama trafiła i miała już tylko 6500 musiałem zadzwonić i wyjaśnić ale co to dało tylko ciśnienie mu skoczyło.
nie wiem czy to prawda ale jak w niemczech jaksa firma sprzedaje to musi dac gwarancje nie zaleznie czy nowy czy uzywka, więc pchaja po znajomości do polski nawet za mniejsze pieniadze, byleby gwarancji nie dawać
mieszkam blisko Niemiec i pierwsze słyszę o gwarancji jakiejś ...
tylko nie jestem pewien co do wyjazdu do niemiec po sprzęt bardziej opłaca się jechać na bolesławiec nowogrodziec i więcej sprzętu w jednym miejscu i wcale nie tak drogo czasami taniej niż jechać tyle światu i zwiedzać ich kraj za jakąś zabawką ...
wojtas prawdę piszesz i koszty transportu itd. Kogo masz namyśli bo też się rozglądam.
kogo mam na myśli ... wszystkie wioski wkoło tych dwóch miejscowości tam każdy coś chce sprzedać bo wszystko jest z Nieniec ... juro jadę na bolesławiec bo mam w planie kupić wielkiego Tandema to zobacze co za nowe śmieci tam mają ...
z tymi co się gada każdy zgodnie twierdzi że każdy słom z niemiec jest już w Polsce teraz sa maszyny ale już nie takie tanie bo nie takie stare ... każdy się wycwanił
ja szukam kultywatora/agregatu fortschritta, jak c os taniego w przyzwoitym stanie wypatrzysz daj znac
tylko pytanie czy ci warto gnać jakieś 500km po ten agregat ... ?? koszty transportu zjedzą twoje oszczędzenie na kupnie maszyny w twojej okolicy ??
Pajej ściemniałeś że wycieczki Cię nie rajcują
mam dederówek za oknem coś tam czasem trafię ale lubię wyskoki do bolesławca coś zawsze chłopaki mają i przy okazji kaczkę po pekinsku pier**l i do domu ,dziś byłem .
Pajej ściemniałeś że wycieczki Cię nie rajcują
a kto powiedział ze pojade, z Wojtkiem jakos dogadałbym sie;) a co do oszczędności to u mnie za takie cos to 5-6tys wołaja
byłem i po oglądałem graty agregaty mają ale forszaj je pociągnie ino po drodze ... byłem w mierzwinie i brzeźniku znalazłem i zastanawiam się nad tą bryczką
http://olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka … aLurH.html
tylko te ceny za takie przyczepy
kawał przyczepy...
ceny kolosalne ale przyczepa kolos ... tak się zastanawiam czy CASe się nie obrazi jak taką przyczepę zobaczy ??
a nie patrzył bym na to ale mam pewien pomysł przez co będę ją potrzebował . a moje BSS pójdą do sprzedania
Kolega ostatnio zrobił taką od podstraw, bardzo podobna do tej co pokazałeś. Wszystko z nowego materiału, nowy siłownik, nowe hamulce i instalacja elektryczna. 24m3 koła 440-22,5 tandem z resorami. Chciał za nią 30 tyś, nie wiem czy jeszcze stoi u niego ona
Leszku ale najważniejsze w tej chwili już nie zarejestrujesz samoróbki u na robił tak z 2 lata temu właściciel kilku tys. hektarów kilku firm w tym stacje paliw kupili jedna mową rozebrali na czynniki pierwsze i w zakładzie wszystko robili jako klony i rejestrowali zamiast jednej nowej wychodziły im trzy zrobione przez siebie jeśli ma się ludzi i sprzęt można wszystko.
Popatrz tu www.merkantil.de wysyłają na cały świat tanio nie jest ale jak ciągnik ma 16 tyś mtg to tyle piszą ostatnio mieli renault ares 16500 mtg a u nas w kraju ta sama trafiła i miała już tylko 6500 musiałem zadzwonić i wyjaśnić ale co to dało tylko ciśnienie mu skoczyło.
To prawda. Byłem u nich i widziałem sprzęt a trochę tego na placu jest...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » wyprawa za granice po sprzęt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo