Odp: Powiedzcie coś o sobie
Gubisz sie chłopie w zeznananiach.... Raz twierdzisz że zajmujesz się zakłdem, raz ze gospodarstwem.
Osobiście wlasnego interesu na 100% noe powiezył bym synowi w wieku 20lat. Z polem jak i z obróbką skrawaniem trzeba mieć duże doświadczenie. Sam za spawarkę zacząłem sięczabierać w wieku 12lat (za co dało po łepie bo za młody), sukcesywnie spawam do dziś, ale do poziomu przeciętnego wiedzy i umiej3tności smiem twierdzic że mi brakuje. Do tego obrabiarki. Na dniach ma do warsztatu zawitać pierwsza tokarka. Bardzo szybko chwytam co i jak, ale podejżewam ze minie kupa czasu zanim dojde do jakiejś perfekcji.
Jesli chodzi o gospodarstwo to los mnie zmusił by sie w wieku 19lat zająć całą robota. Zaczynalem od 12ha i c360, 11lat później twierdze ze dużo osiągnąłem. Mam 43ha, niestety większość w dzierzawy, bizona, forsza 323 i troche psprzętu do niego. Wszystko niestety z kredytu, ale powoli sie spłaca.
Większość z nas na tym forum tak się rozkręcała, a ty zaraz po szkole stawiasz sprzęty, pewnie jeszcxze wszystko nowe?!? Nie pisze tego bo zazdroszcze, czy coś. Zastanawia mie fakt jaki bank tak młodym ludziom daje tak dużą kase na takie sprzęty.