Odp: Powiedzcie coś o sobie
Witaj
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Strony Poprzednia 1 … 103 104 105 106 107 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witaj
Cześć.
Ooj to jes ciezki temat jest jedna maszyna w polsce ktora robi te kola czyli stożkowe z zębami łukowymi jakbym mial ta maszyne to bylbym bogaty moge zrobic takie stożkowe ale z zębami prostymi tak sie sprawa przedstawia a uprzedzam te kola co pokazales robi sie parami czyli komplet jedno i drugie i to nie są tanie rzeczy. Ja robie kola proste z zebami prostymi pochylymi kola łańcuchowe i kola stożkowe z zebami prostymi
a dałoby rade zregenerować wieloklin? bo te ukosne zebatki sa dobre, tylko wieloklin wyrobiony trzebaby było nadłozyc materiału (napawac) i od nowa zrobic wieloklin. da rade?
Oczywiscie ze da rade napawuje sie kliny i frezuje na odpowiedni wymiar teraz mam spawarke tig i idzie elegancko bo wczesniej spawalismy mig mag tak wiec z klinami niema problemu
tylko jak to z wytrzymałoscią hartujesz to jakos?
Znaczy tak trzeba by zobaczyc czy tamto bylo hartowane bo na pewno bylo naweglane bo tak zazwyczaj sie robi iczyli jest tylko jakas powloka twarta o grubosci powiedzmy 1,5 do2 milimetrow a po napawaniu hartowanego i jeszcze gatunkowego materjału paw sie robi szklo czyli twarde samo w sobie
Cześć Tomek. Na pewno znasz mojego kuzyna z tej wioski. Jest tam w sumie trzech braci... Wiesz o kogo chodzi już pewnie
Chyba domyślam się, o kogo chodzi..
Dziękuję za miłe przywitanie.
Przeglądałem trochę dział "literatura i instrukcje" i widzę, że są tam dostępne instrukcje napraw i obsługi do ZT323, więc nie będę na siłę skanował swoich i umieszczał w internecie (jest trochę tych stron). Aczkolwiek, gdyby ktoś z kolegów mieszkających niedaleko mnie, potrzebował pilnie zajrzeć do takich papierów to bez problemu mogę udostępnić.
Taką samą informację i opis posiadanych książek umieszczę zaraz w dziale "literatura i instrukcje".
Podsumowując: alfą i omegą nie jestem, ale trochę w życiu mechanizmów napsułem, trochę ponaprawiałem - jeśli będę mógł i potrafił, to na pewno pomogę.
Pozdrawiam wszystkich
Znaczy tak trzeba by zobaczyc czy tamto bylo hartowane bo na pewno bylo naweglane bo tak zazwyczaj sie robi iczyli jest tylko jakas powloka twarta o grubosci powiedzmy 1,5 do2 milimetrow a po napawaniu hartowanego i jeszcze gatunkowego materjału paw sie robi szklo czyli twarde samo w sobie
wrzyc mi na PW maila do siebie, bedziemy w kontakcie i sie dogadamy
Cześć.
Witam nowych kolegów .
Cześc Lub Witam Jak Kto Woli Jestem Kamil Jestem Posiadaczem Forszaja Zt 323a Z Roku 90 Mam Go Parę Dni
cześć Kamil
było tak odrazu
Cześć Kamil. Coś Ci się spieprzyło bo każde słowo masz napisane wielką literą.
a wiesz Maryush ze nawet nie zauważyłem
Równierz witam jak sie forsz sprawuje?
oj nawet ok jeszcze go do konca nie obczajiłem
No to powiem ci że dla wiekszóści świerzych użytkowników wybranie grupy biegów to nie lada problem , żólw też jest niezłą zagadką jeżeli działa.
Czesc
Cześć. Witam wszystkich nowych kolegów.
Witam wszystkich których jeszcze nie przywitałem. Cześć.
Strony Poprzednia 1 … 103 104 105 106 107 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo