Witam kolegów ponownie po dłuższej nieobecności
Forum ma kłopoty, więc trzeba je ratować... Ja ze swojej strony, zaproponowałem Szefowi przeniesienie forum na mój serwer i zdania nie zmienię, a Szeryf zrobi co będzie uważał za słuszne. Jeśli chodzi o koszty, to są one u mnie zdecydowanie mniejsze niż pisze to Sławek42, i nawet chyba mniejsze niż to, co pisze zorak (dokładnie będę to wiedział jak dostanę kolejne faktóry). Tak więc spustoszenia w portfelu mi to nie robi, ale zresztą to nie ma najmniejszego znaczenia, bo mam tam jeszcze trochę giga wolnych i czy są one wykorzystywane czy nie, i tak za nie płacę. Zresztą nie ma się co czarować, już sama moja obecność na forum jest dla mnie reklamą i jeżeli chociaż w ten sposób mogę się zrewanżować, to będę bardzo uradowany. Nie jestem typkiem, który wszędzie i za wszelką cenę szuka zarobku i oszczędności, więc naprawdę nie róbmy z tego jakiegoś problemu bo to wcale nie o to chodzi. Na początku naszej znajomości, gdy nieśmiało wkraczałem na strony tego forum, również Szefowi proponowałem jakiś rewanż finansowy, zwłaszcza za ten "SERWIS" u góry, ale on nawet nie chciał o tym słyszeć. Postanowiłem wówczas, że w miarę możliwości przekażę tu jak najwięcej fachowej wiedzy w odpowiednich wątkach i tak też czyniłem i czynię chociaż ostatnio coraz rzadziej tu bywam, ale cały czas nad tym pracuję. Początki nie były łatwe i nie raz mi się oberwało, ale z czasem wszystko zatrybiło i wzajemnie zaczęliśmy się fajnie uzupełniać... Tak więc, dlaczego ja miałbym teraz chcieć cokolwiek? Poza tym, bardzo chętnie dam od siebie jeszcze więcej, bo również z miłą chęcią sfinansuję odpowiednią domenę, tylko trzeba wymyślić jakiś łatwo wpadający w ucho adres. Możliwości jest dużo więc na pewno coś razem ustalimy. Poza tym, do emerytury mam jeszcze kilkanaście ładnych lat tyrania i nawet jeżeli lekko zmienię branżę, co już powoli się dzieje bo wyżyć z samej IFY i Fortschritt'a już niestety się nie da, to moja strona i forum (mam nadzieję) będą ze mną do końca. Nawet na emeryturze, jak jej dożyję, udzielanie się tu będzie świetną rozrywką i gimnastyką mózgownicy i członków, tzn. palców dłoni, jak jeszcze klawiatury będą istniały... Ponadto "IFA" dziś znaczy duuużo, duuużo więcej niż jeszcze kilka/kilkanaście lat temu, więc przy tym haśle też będę trwał tak długo jak tylko się da. W końcu to są moje korzenie i nie zamierzam się od nich odcinać, nawet jeżeli to hasło będzie także znaczyło już zupełnie coś innego, co przecież powoli się dzieje. Tak więc kupa lat i problemów przed nami, i o miejsce dla forum możecie być spokojni. Biorę to na siebie. Jest tylko jeden mały problem, bo w tych sprawach nie dość, że jestem trochę "kulawy", to jeszcze gnębi mnie notoryczny brak czasu, więc przerzucenie i rozpoczęcie funkcjonowania forum, chętnie oddałbym komuś innemu, a szefowanie i moderowanie najlepiej żeby pozostało bez zmian.
Tak sprawa wygląda z mojej strony, ale ostateczną decyzję podejmie Szeryf wszystkich Szeryfów
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.